TV der bevæger dig

Vejdirektoratet forudser tæt ferietrafik

Vejdirektoratet forbereder sig på en sommer med tæt trafik. Udover ud- og hjemrejser vil der blive trængsel på grund af vejarbejde, grænsekontrol og festivaler.

Grænsekontrol og vejarbejde vil give endnu mere trængsel på vejene.

Børnene har sidste skoledag på fredag, og så har mange familier allerede pakket bilen. Skolernes sommerferie varer indtil weekenden i uge 32, og i en ny analyse forventer Vejdirektoratet en sommer med tæt trafik. Det skyldes ikke kun ud- og hjemrejser.

Ferietrafikken bliver tungest på fredage, lørdage og søndage. Mange kører sydpå eller vender hjem, og det giver trængsel ved den dansk-tyske grænse og på Sønderjyske Motorvej til og fra Tyskland - især omkring Kolding.

Desuden regner Vejdirektoratet med trængsel mellem Jylland og Fyn, ved sommerhusområderne langs vestkysten og i Trekantområdet på Østjyske Motorvej.

Værst mellem 10 og 16

Den første store rejsedag er allerede fredag den 29. juni, hvor der er risiko for tæt trafik og mindre kødannelser, især omkring de større byer.

Herefter vil der være mest trafik på lørdage, som ofte er den store skiftedag i sommerhuse og ferielejligheder – både i Danmark og i udlandet.

Der er således risiko for kødannelser og forlænget rejsetid alle lørdage.

Vejdirektoratets forudsigelse af sommerferietrafikken. 

Vejdirektoratet ser derfor en risiko for køer og forlænget rejsetid på alle lørdage, især mellem klokken 10.00 og 16.00. Søndagene er lidt mindre belastede med mest pres på trafikken mellem klokken 11.00 og 16.00.

Vejarbejde og grænsekontrol

Der vil være tæt trafik på mange af de foretrukne ruter til sommerhus- og ferieområder. Det gælder ikke mindst på Rute 11 og 28 mellem Ringkøbing og Ribe, herunder krydset ved Korskro, samt på Rute 28 og 30 omkring Billund/Legoland.

Desuden kan vejarbejde, festivaler og grænsekontrol med mere forsinke trafikken. Den gamle Lillebæltsbro bliver renoveret og er spærret indtil midten af oktober. Derfor kan man kun køre ad den Ny Lillebæltsbro, når man tager bilen mellem Jylland og Fyn. Fodgængere, cyklister og knallert 45’ere kan stadig krydse den gamle bro.

Sidste år registrerede Vejdirektoratet op til en halv times forsinkelse på grund af grænsekontrollen. Også i år regner man med kødannelse ved Padborg for de biler og busser, som skal hjem mod Danmark. Det vil man i særdeleshed se på søndage sidst i sommerferien.

Læs også Arbejdet genoptages på Den gamle Lillebæltsbro

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu