TV der bevæger dig

Vejle Sygehus får trådløst netværk

Se film på mobilen eller den bærbare, mens du venter på skadestuen? En mulighed med nyt trådløst netværk, som Region Syddanmark vil installere på sygehusene. (Arkivfoto)

Vejle Sygehus bliver det første, som får glæde af den million-kontrakt, som Region Syddanmark har indgået om stabilt og sikkert trådløst netværk i alle regionens bygninger.

Vejle Sygehus, som fire år i træk er blevet kåret som "Danmarks bedste sygehus", har aldrig tilbudt sine patienter og besøgende trådløst it-netværk.
Men det kommer nu, når regionen hen over sommeren gør klar til at tilbyde alle sine institutioner et ensartet og sikkert netværk.

Fælles platform

- Vi forventer at sdkabe den fælles platform i løbet af sommeren, og så er det op til de enkelte institutioner, om de ønsker at være med, siger direktør i It-service og Udvikling i Region Syddanmark, Jan Topp, til TV SYD. Og jeg regner med, at Vejle Sygehus bliver det første.
Han forventer, at alle sygehuse i løbet af efteråret får det nye fælles system.

Teknologisk motorvej

- Vi skaber her den teknologiske motorvej, som gør det muligt for samtlige institutioner, sygehuse og øvrige bygninger i Region Syddanmark at få stabilt og sikkert trådløst netværk. Det bliver en fordel for både medarbejdere, patienter og gæster, der vil får flere muligheder og større fleksibilitet, siger Jan Topp.
Et trådløst it-netværk er mere fleksibelt, fordi ansatte kan bevæge sig rundt og arbejde - uden at de behøver at være forbundet med netværket via et kabel.

Se film mens du venter

Og patienter og gæster på sygehuset kan også få stor glæde af netværket.
En patient vil eksempelvis kunne tage sin egen bærbare computer med og se film eller være på nettet under indlæggelsen eller ventetiden på skadestuen. Eller koble sig op på sin smartphone og besvare sine mails.

Frivilligt

Region Syddanmark har skrevet under på en millionkontrakt med Eltel Networks. Det er frivilligt, om de enkelte institutioner og bygninger vil være med, fordi regionen arbejder med decentrale budgetter.
Men Jan Topp forventer at alle sygehuse går med i det nye netværk.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu