Peter Philipsen fra Frydendahl Ismejeri i Dybbøl har to forslag til læskende is, hvis varmen skulle indfinde sig. Foruden Ahornis med bacon er det opskriften på en klassisk sorbet med jordbær.
- Jordbær hører sommeren til, og ved at bruge jordbær til en sorbet har man næsten smagen af de friske bær. Bare dejlig kold i sommervarmen, noterer Peter Philipsen.
Og bacon bliver brugt i meget mad, så hvorfor ikke også i is? siger han.
Opskrifterne på lækker sommeris
Ahorn flødeis med bacon knas
Ingredienser:
Ahorn flødeis:
3,5 dl Sødmælk
6 Past. Æggeblommer
1,5 dl fløde 38 %
4 spsk Ahornsirup
150 g Sukker
Bacon knas:
5 (ca 70 g) Bacon
50 g Sukker
Steg baconen sprød og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Hak baconon i små stykker.
Varm sukkeret på en pande til det er helt flydende.
Rør bacon i det varme sukker. Hæld den karameliserede bacon ud på et stykke bagepapir i et helt tyndt lag.
Vær sikker på at underlaget under bagepapiret kan tåle varmen.
Lad det køle af evt i køleskabet. Hak derefter i helt små stykker.
Fremgangsmåde Ahorn flødeis:
Pisk æggeblommer og sukker sammen.
Varm mælk, fløde og ahornsirup i en gryde.
Tilsæt æggeblommer og sukker under omrøring.
Varm blandingen til 80 grader.
Hæld blandingen i en ismaskine eller en fryseegnet skål og stil i fryseren, frys til massen er blød softice. Husk at røre jævnligt under indfrysning for at undgå iskrystaller. Iskrystaller fjerner fornemmelsen af en blød og cremet is.
Rør bacon knas i isen og frys isen færdig.
Jordbærsorbet
Ingredienser:
400 g Jordbær
1,5 dl Vand
1 spsk Citronsaft
230 g Sukker
Jordbærsorbet ca. 1 L (4 personer):
Varm vand og sukker i gryde til sukkeret er opløst.
Blend jordbær og citronsaft.
Tilsæt det let afkølede sukkervand og rør godt sammen.
Hæld blandingen i en ismaskine eller en fryseegnet skål og stil i fryseren.
Husk at røre jævnligt i blandingen under indfrysning for at undgå iskrystaller.
Iskrystaller fjerner fornemmelsen af en blød og cremet sorbet.
Ingredienser:
Ahorn flødeis:
3,5 dl Sødmælk
6 Past. Æggeblommer
1,5 dl fløde 38 %
4 spsk Ahornsirup
150 g Sukker
Bacon knas:
5 (ca 70 g) Bacon
50 g Sukker
Steg baconen sprød og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Hak baconon i små stykker.
Varm sukkeret på en pande til det er helt flydende.
Rør bacon i det varme sukker. Hæld den karameliserede bacon ud på et stykke bagepapir i et helt tyndt lag.
Vær sikker på at underlaget under bagepapiret kan tåle varmen.
Lad det køle af evt i køleskabet. Hak derefter i helt små stykker.
Fremgangsmåde Ahorn flødeis:
Pisk æggeblommer og sukker sammen.
Varm mælk, fløde og ahornsirup i en gryde.
Tilsæt æggeblommer og sukker under omrøring.
Varm blandingen til 80 grader.
Hæld blandingen i en ismaskine eller en fryseegnet skål og stil i fryseren, frys til massen er blød softice. Husk at røre jævnligt under indfrysning for at undgå iskrystaller. Iskrystaller fjerner fornemmelsen af en blød og cremet is.
Rør bacon knas i isen og frys isen færdig.
Jordbærsorbet
Ingredienser:
400 g Jordbær
1,5 dl Vand
1 spsk Citronsaft
230 g Sukker
Jordbærsorbet ca. 1 L (4 personer):
Varm vand og sukker i gryde til sukkeret er opløst.
Blend jordbær og citronsaft.
Tilsæt det let afkølede sukkervand og rør godt sammen.
Hæld blandingen i en ismaskine eller en fryseegnet skål og stil i fryseren.
Husk at røre jævnligt i blandingen under indfrysning for at undgå iskrystaller.
Iskrystaller fjerner fornemmelsen af en blød og cremet sorbet.