TV der bevæger dig

Velbekomme: Hvad med is med bacon?

Var det noget med en lidt anderledes is? Her er det ahorn flødeis med baconknas. Foto: Peter Philipsen

Jordbær hører sommeren til. Her er de brugt til at lave en jordbær sorbet. Foto: Peter Philipsen

1 af 2

Bacon bliver brugt i mange sammenhænge, når vi går i køkkenet. Så hvorfor ikke også is?

Peter Philipsen fra Frydendahl Ismejeri i Dybbøl har to forslag til læskende is, hvis varmen skulle indfinde sig. Foruden Ahornis med bacon er det opskriften på en klassisk sorbet med jordbær.

- Jordbær hører sommeren til, og ved at bruge jordbær til en sorbet har man næsten smagen af de friske bær. Bare dejlig kold i sommervarmen, noterer Peter Philipsen.

Og bacon bliver brugt i meget mad, så hvorfor ikke også i is? siger han.  

Opskrifterne på lækker sommeris

Ahorn flødeis med bacon knas
Ingredienser:
Ahorn flødeis:
3,5 dl                         Sødmælk
6                                 Past. Æggeblommer
1,5 dl                         fløde 38 %
4 spsk                        Ahornsirup
150 g                         Sukker
 
Bacon knas:
5 (ca 70 g)                 Bacon
50 g                           Sukker

Steg baconen sprød og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Hak baconon i små stykker.
Varm sukkeret på en pande til det er helt flydende.
Rør bacon i det varme sukker. Hæld den karameliserede bacon ud på et stykke bagepapir i et helt tyndt lag.
Vær sikker på at underlaget under bagepapiret kan tåle varmen.
Lad det køle af evt i køleskabet. Hak derefter i helt små stykker.
 
Fremgangsmåde Ahorn flødeis:
Pisk æggeblommer og sukker sammen.
Varm mælk, fløde og ahornsirup i en gryde.
Tilsæt æggeblommer og sukker under omrøring.
Varm blandingen til 80 grader.
Hæld blandingen i en ismaskine eller en fryseegnet skål og stil i fryseren, frys til massen er blød softice. Husk at røre jævnligt under indfrysning for at undgå iskrystaller.  Iskrystaller fjerner fornemmelsen af en blød og cremet is.
Rør bacon knas i isen og frys isen færdig.
 
Jordbærsorbet

Ingredienser:
400 g                         Jordbær
1,5 dl                         Vand
1 spsk                        Citronsaft
230 g                         Sukker
 
Jordbærsorbet ca. 1 L (4 personer):
Varm vand og sukker i gryde til sukkeret er opløst.
Blend jordbær og citronsaft.
Tilsæt det let afkølede sukkervand og rør godt sammen.
Hæld blandingen i en ismaskine eller en fryseegnet skål og stil i fryseren.
Husk at røre jævnligt i blandingen under indfrysning for at undgå iskrystaller. 
Iskrystaller fjerner fornemmelsen af en blød og cremet sorbet.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden