TV der bevæger dig

Vrede postarbejdere sendes ud i stormen

Opslaget skrevet af Britt Føns fra Fredericia, som har sat gang i debatten om postarbejdernes vilkår under orkanen.

I en Facebookgruppe for postarbejdere raser de ansatte over, at Post Danmark hensynsløst sender dem ud i stormen, selvom politiet fraråder al udkørsel.

- DSB har indstillet al togkørsel, broerne der forbinder landsdelene er lukkede, politiet fraråder al unødig kørsel. Alligevel vurderer POST DK at det er forsvarligt at vi skal køre ud i lastbilerne, med risiko for liv og lemmer... ...er det rimeligt?" spørger Britt Føns fra Fredericia i postarbejdernes Facebookgruppe.

Spørgsmålet har affødt skarp kritik af Post Danmark, der i modsætning til andre transportvirksomheder ikke indstiller kørslen, når politiet fraråder al udkørsel.

- Jeg er glad for debatten. Jeg synes det er rigtig at tage den, og det er det rigtige sted. Det sker blandt medarbejdere og tidligere ansatte, der har problemet tæt på sig, siger chauffør Britt Føns, der selv måtte ud i torsdagens orkan med Post Danmarks lastbil.

Så længe politiet ikke forbyder udkørsel, skal medarbejderne møde på arbejde ? også i nat, selvom det ikke er muligt at transportere lastbilerne over de lukkede broer. Det er så op til medarbejderne selv at sige fra, hvis det mener, at det er uforsvarligt at køre, men problemet er, at mange medarbejdere ikke tør sige fra.

- Jeg undrer mig egentlig over ledelsens manglende respekt og sikkerhed for det enkelte individ. Men jeg håber da, at jeg på den her måde kan være med til at give mit bidrag til, at vi får nogle retningslinjer. Hvis al anden offentlig transport bliver lukket ned, bør vi altså også stoppe vores kørsel, siger Britt Føns til TV SYD.

Post Danmarks krav om, at medarbejderne skal møde frem i al slags vejr gælder både transportarbejderne, der transporterer post mellem landsdelene og postbudene, der deler brevene ud.

 

Kommentarer til Britt Føns' opslag:

- Sådan har POST DK jo altid været, vi skulle jo også møde op på postcenteret selv om politiet frarådede unødig kørsel. så kunne vi stå som dumme idioter og glo, ja sådan var min tid i POST DK, skriver en tidligere ansat fra Tønder.

- Husker vinteren 2009. Der frarådede politiet også alt udkørsel. Det tog næsten en time at komme på arbejde. Vi fik at vide, at vi var vores egen sikkerheds repræsentanter. Og måtte pænt køre ud. Jeg endte i grøften. Flere endte med at side fast..., fortæller en anden medarbejder i tråden.

- Jamen kære kolleger mon ikke de fleste af jer efterhånden har opdaget at posten overhovedet ikke ejer moral, de er fuldstændig ligeglad med deres medarbejdere og der er ingen i ledelsen der har så meget fornuft at de kan forstå at der er en grund til at politiet beder trafikanterne om at blive hjemme..., fortsætter kritikken.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden