TV der bevæger dig

24-årig kvinde knivdræbt i Marokko

I bjergbyen Imlil i Marokko er indbyggere i chok efter et dobbeltdrab på to unge kvinder fra Danmark og Norge. Den ene kvindes mor er bosat i Grindsted.

Landsbyen Imlil tjener ofte som startsted i forbindelse med udflugter til bjerget Toubkal, der er Nordafrikas højeste bjerg. De to kvinder skulle være kommet til landsbyen søndag. Foto: Rafael Marchante/Ritzau Scanpix

I en tidligere version af denne artikel fremgik det beklageligvis, at den 24-årige kvinde var fra Grindsted. Det er ikke korrekt. Hun var fra Ikast, men hendes mor bor i Grindsted.

To unge kvinder fra Danmark og Norge blev mandag fundet dræbt i Atlasbjergene i Marokko.

Kvinderne var backpackere ifølge det norske medie VG. De blev fundet dræbt i et populært vandreområde ikke langt fra landsbyen Imlil.

Moren til den dræbte danske kvinde fortæller til avisen B.T., at hun mandag aften i hjemmet i Grindsted fik besked om, at der er tale om hendes 24-årige datter, som er blevet dræbt. 

En mistænkt anholdt for dobbeltdrabet

Den norske kvinde var 28 år. Marokkos indenrigsministerium oplyser, at en mistænkt er blevet anholdt for dobbeltdrabet. En anonym kilde "tæt på efterforskningen" fortæller VG, at myndighederne jagter flere personer.

Norges udenrigsministerium bekræfter over for VG, at de pårørende i Norge og Danmark er blevet underrettet.

- Vi kan bekræfte at en norsk statsborger og en dansk statsborger skal være omkommet i Atlas-bjergene - syd for Marrakesh, siger pressevagten i det norske udenrigsministerium til netavisen.

Det danske udenrigsministerium oplyste mandag, at politiet havde underrettet de pårørende til den danske kvinde, som skulle være død.

Ministeriet understreger dog, at det ikke har fået en officiel bekræftelse fra de marokkanske myndigheder på dødsfaldet.

Opklaringsarbejdet vanskeliggøres af forholdene i det svært tilgængelige bjergområde. Lokale kilder siger til norske medier, at der er meget sne i området, og at det er meget koldt.

Kvinder har sår efter knivstik

Imlil tjener ofte som startsted i forbindelse med udflugter til bjerget Toubkal, der er Nordafrikas højeste bjerg. Kilder fortæller til VG, at kvinderne ankom til landsbyen søndag.

Ifølge det lokale medie Morocco World News havde ligene sår fra knivstik, og politiet har indledt en efterforskning under tilsyn fra anklagemyndigheden.

Indenrigsministeriet i Marokko har oplyst, at kvinderne bar tegn på vold på halsen forårsaget af et skarpt redskab.

Hvad det nærmere betyder, er endnu ikke blevet oplyst.

Marokkansk landsby i chok

Kilder, som de norske medier TV2 og VG har talt med i området, er i chok.

- Hele Imlil er i chok. Det er en tragedie for hele byen, siger Mustapha, en lokal guide, til VG.

Ifølge ham anses området normalt som værende meget trygt at færdes i, bortset fra at der i øjeblikket er meget sne, ligesom at det er meget koldt.

- Der er aldrig før sket noget som det her, siger Mustapha.

De to ofre delte angiveligt telt, og den norske avis skriver, at deres lig blev fundet ved teltet mandag morgen.

Det er endnu uvist, hvornår de blev dræbt.

Et stort antal politi- og sikkerhedsfolk er ankommet til området.

- Hele området er spærret af. Der er mange politifolk i området og helikoptere i luften. Alle planlagte ture er aflyst på grund af sikkerhedshensyn, skriver den lokale netavis Medias 24.