6.000 skolepatruljebørn i Legoland og Tivoli

Bliver belønnet for den indsats de gør, for at deres kammerater kan komme sikkert i skole.

Omkring halvdelen af landets skoler har skolepatruljer, og det tal vil Trygfonden og Rådet for Sikker Trafik gerne have til at stige.

Derfor har TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik indgået et 5-årigt samarbejde om at udbrede skolepatruljeordningen til endnu flere skoler.

- Skolepatruljerne er ansvarlige og modige skoleelever, som sender et tydeligt signal til morgentrafikkens mange trafikanter omkring skolerne om at køre forsigtigt og passe på skoleeleverne. Samtidig er skolepatruljerne uddannede til at passe på deres kammerater og kan være med til at forhindre, at de kommer til skade på vej til skole, siger Sina Marie Fischer, der er projektleder for Skolepatrulje ordningen i Rådet for Sikker Trafik.

Skolepatruljerne bliver fejret hele dagen.

Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949 ved Sundpark skole på Amager. Udstyret og trafikken har ændret sig, men ordningen er i bund og grund den samme.

Med deres skilt signalerer skolepatruljerne til trafikanterne, at de skal vise hensyn, så eleverne kommer sikkert til og fra skole.

Skolepatruljerne er elever fra primært 6. klasse.