TV der bevæger dig

Børn underviste ældre i hverdagens hjælpemidler

Tredjeklasseselever fra Grindsted gjorde onsdag ældre klogere på hverdagsteknologi.

00:54

Foto: Michael Nielsen, TV SYD

1 af 2

3. klasse på Privatskolen i Grindsted stod onsdag for præsentationen af en række teknologiske hjælpemidler. Det skete, da der var åbent hus i den såkaldte teknologilejlighed i Sdr. Omme.

- Det var spændende og rigtig sjovt. Det var sjovt, fordi det var sådan nogle underlige ting, som vi aldrig havde set før. Den sjoveste ting var nok cremepåføreren, så det bliver nemmere at smøre creme på ben, ryg og arme, siger Astrid Ebbesen Christensen fra 3. klasse på Grindsted Privatskole til TV SYD.

Meget spændende som lærer at se, at hjælpemidler og undervisningsmaterialer overhovedet ikke kan konkurrere med virkeligheden.

Thomas Jacobsen, lærer, Grindsted Privatskole

Temaet for dagens åbent hus var ”Børn lærer om og præsenterer hverdagsteknologier”.

- Eleverne skal ud i virkeligheden. Ud og se nogle rigtige ting og teknologier. Hvordan virker hverdagsteknologier? Hvordan kan man hjælpe mennesker? Hvordan kan man forbedre teknologier?, forklarer lærer Thomas Jacobsen fra Grindsted Privatskole.

Både elever, lærere og ældre fik noget ud af onsdagens præsentation. 

Børn fra 3. klasse så på hverdagsteknologi - f.eks. en arm, der gør det nemmere at spise. Foto: Michael Nielsen, TV SYD

- Det er gået over al forventning. Det har været utrolig spændende at se elevernes entusiasme og motivation. Det har været meget spændende som lærer at se, at hjælpemidler og undervisningsmaterialer overhovedet ikke kan konkurrere med virkeligheden, slutter Thomas Jacobsen.

Læs mere om teknologi i hverdagen og se elevernes videoer på projektets hjemmeside.