Fem kommuner fortsætter fælles brandvæsen uden Vejle

Borgmestrene i de resterende fem kommuner i Trekantområdets Brandvæsen er enige om at fortsætte samarbejdet, selvom Vejle går egne veje.

Et snævert flertal i Vejle Byråd besluttede kort før jul, at kommunen skal have sit eget brandvæsen og siger dermed farvel til Trekantområdets Brandvæsen.

Borgmestrene i de resterende fem kommuner i Trekantområdets Brandvæsen – også kendt som TrekantBrand - er enige om at køre TrekantBrand videre. Arbejdet med at forberede beredskabet til den nye struktur om et års tid er allerede begyndt.

Står det til de fem tilbageværende borgmestre, skal samarbejdet fortsætte med færrest mulige ændringer.

Chefen bliver

-Det betyder, at vi i ejerkredsen gerne vil beholde den nuværende ledelse. På nuværende tidspunkt har vi allerede fået tilsagn fra beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen om, at han er interesseret i at blive, så vi kan høste gevinsterne af de mange erfaringer, der er gjort indtil nu, siger Ib Kristensen, formand for Beredskabskommissionen, og borgmester (V) i Billund Kommune.

Beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen vil fortsat stå i spidsen for Trekantområdets Brandvæsen  uden Vejle Kommune.
Beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen vil fortsat stå i spidsen for Trekantområdets Brandvæsen uden Vejle Kommune.
Foto: Thor Hedegaard, TV SYD

Vejle Kommune træder ud af TrekantBrand ved udgangen af 2021. Borgmestrene i de resterende fem medlemskommuner er dog helt enige om at fortsætte fællesskabet i TrekantBrand, som blev stiftet i 2016.

- Vi kommer til at savne Vejle i samarbejdet fremover, for TrekantBrand har på kun få år etableret sig som et godt og effektivt brandvæsen, og vi står stærkest i fællesskab. Derfor er vi heller ikke i tvivl om, at vi skal fortsætte samarbejdet i de resterende fem kommuner, siger Billund-borgmester Ib Kristensen, der er formand for Beredskabskommissionen i TrekantBrand.

Trekantområdets Brandvæsen