TV der bevæger dig

Lego vil malke X-box og Playstation

Lego tjener millioner på sine klods-figurer fra store film-successer. Nu skal koncernen i Billund forsøge at hente flere penge på konsolspil til X-Box, Playstation og Nitendo Wii.

Batman kan nu optræde både fysisk og indgå i comæputerspillet.

Til oktober kommer et et spil, der hedder Lego Dimensions, som gør det muligt at transportere de små Lego-figurer ind i selve computerspille

- Den analoge Lego-oplevelse strækker sig nu langt ind i den digitale verden, hvor alle karakterer, humor og action fra Legos videospil kombineres med de originale minifigurer og klodser, siger Niels Jørgensen, som er chef for Digital Games i koncernen.

Lego har indgået et samarbejde med film-gigangen Warner Bros og deres interaktive afdeling og firmaet TT Games. Han noterer, at det nye spil udvider børnene fantasi-verden.

- Når børn leger med Lego-klodser, bygger de universer, der går på tværs af enkeltstående brands. De blander deres favoritkarakterer og -universer, og vi har derfor fundet en måde, som gør denne oplevelse mulig i spil.

- For første gang i videospil er det nu muligt for Lego-fans at spille i den virtuelle verden og i den virkelige verden. Alt kan kombineres uden grænser og restriktioner.

Spillet bliver lanceret 2. oktober og bliver tilgængeligt til Xbox One og Xbox 360, PlayStation 4 og PlayStation 3 samt til Nintendo Wii U.