Nu flyver forretningsfolkene atter ud i verden

September har budt på flere rejsende til og fra Billund Lufthavn end i august. Nu er de forretningsrejsende tilbage i flyene efter coronapause.

Normalt begynder erhvervsrejserne at fylde mere end ferierejsende i terminalen fra midten af august, men de erhvervsrejsende har udskudt deres entré i lufthavnen – til september. 

Nu har virksomhederne og de ansatte igen fået mod på at rejse ud og pleje deres udenlandske forbindelser igen. 

– Det har hele tiden været erhvervsrejser, der har sløret billedet af, hvordan og hvornår luftfarten kommer tilbage igen. Men det ser ud til, at erhvervslivets tvivl ved flyrejser er blevet afmystificeret i løbet af sommeren, og vi forventer en stigning af erhvervsrejser henover vinterhalvåret, siger Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn.

Vi forventer en stigning af erhvervsrejser henover vinterhalvåret, siger Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn.
Vi forventer en stigning af erhvervsrejser henover vinterhalvåret, siger Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn.
Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

I alt er der gået 210.126 passagerer ind og ud af terminalen i september 2021 - heraf 149.005, der lod sig transportere med rutefly.

58.635 rejsende valgte charterfly frem og tilbage fra feriemålene.

I takt med at det igen er muligt at rejse til USA og andre oversøiske destinationer, øger KLM, Lufthansa, LOT og flere af de andre netværksselskaber med flere ugentlige afgange. Og det gør de i forventning om flere erhvervsrejsende de kommende måneder, når corona-restriktionerne svinder ind i mange lande.