VIDEO: Greenpeace-aktion ved Legos hovedkontor

Greenpeace indledte torsdag en aktion foran Legos hovedkontor i Billund. En stor, gul container ? lavet som en Lego-klods ? skal forsøge at fange Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorps opmærksomhed.

Greenpeace har på to uger fået over 500.000 mennesker til at skrive til legetøjsgiganten om at droppe sit samarbejde med olie-selskabet Shell. Greenpeace mener, at Shell udfører ?højst risikable olieboringer? ved Nordpolen.

- Vi er her for at aflevere den halve million underskrifter til direktør Jørgen Vig Knudstorp, siger Birgitte Lesanner, kampagnechef hos Greenpeace i Danmark. Der er højt fart på tælleren over protester fra hele verden og de mange bekymrede mennesker bør Lego lytte til. Som øverste leder har Jørgen Vig Knudstorp mulighed og ansvar for at vise, at LEGO også sætter miljøet højt i sit partnervalg. Arktiske olieboringer er helt forrykt ud fra hensynet til ikke at skubbe yderligere til klimaforandringerne og hensynet til den skrøbelige natur i Arktis. Jeg håber, at han lytter til de mange protester og dropper samarbejdet med Shell.

Greenpeace har på den gule container anbragt en tæller, som i formiddag stod på 514.274.

Greenpeace har tidligere lavet aktioner i Legoland - og uden for parken.

Kommunikationschef Charlotte Simonsen, Lego i Billund, meddeler torsdag formiddag TV SYD, at Lego og direktør Jørgen Vig Knudstorp ikke har kommentarer til Greenpeaces aktion.

Jørgen Vig Knudstorp har tidligere udsendt en kort kommentar til sagen. Heri siger han bl.a.:

- Kampagnen fra Greenpeace fokuserer på, hvorledes Shell opererer i en bestemt del af verden. Det er vores faste overbevisning, at denne sag skal håndteres mellem Shell og Greenpeace. Vi er kede af, at Lego brandet som her bliver anvendt som et redskab i en tvist mellem organisationer.

- Vi forventer, at Shell lever op til deres ansvar, uanset hvor de opererer i verden og at de træffer passende foranstaltninger i forhold til eventuelle påstande om det modsatte. Jeg vil gerne understrege, at vi agter at leve op til den langsigtede kontrakt med Shell, som vi indgik i 2011, noterer han.

Interview med Birgitte Lesanner, Greenpeace Danmark (1:08)