BIOS klar med vagtplan for september

Planen er blevet godkendt af Region Syddanmark

BIOS har nu reddere nok til at få vagtplanen for den første måned på plads. Dermed er det sikkert, at virksomheden er klar til at overtage ambulancedriften i Syd- og Sønderjylland.

- Der er lavet en vagtplan, hvor vi gør brug af vores faste reddere. nogle deltidsreddere og fordi vores faste medarbejdere har budt på nogle frivillige ekstravagter, siger direktør i BIOS til TV SYD.

BIOS har ansat 320 medarbejdere. Tidligere har de selv nævnt, at der skal bruges omkring 500. Vagtplanen hænger derfor kun sammen, fordi redderne er gået med til at tage overarbejde. Derfor er planen også kun acceptabel for regionen i en opstartsperiode.

- Der er ingen tvivl om, at BIOS hurtigst muligt skal bringe antallet af reddere op, og det har vi også en klar forventning om vil ske. Derfor vil vi fortsat være i tæt dialog med BIOS om bemandingen også efter driftstart, siger Thyge Nielsen, formand for Region Syddanmarks Præshospitale Udvalg, i en pressemeddelelse.

BIOS har dog ikke en fast dato for, hvornår vagtplnanen skal hænge sammen uden brug af overtidsarbejde.

- Vi skal have flere reddere ind. Men der er en generel mangel i branchen, så det kan godt tage noget tid, siger Morten Hansen til TV SYD.