Efterforskning mod eks-borgmester er afsluttet

Politiet sender Fredericia-sagerne videre til Anklagemyndigheden, der skal vurdere, om der kan rejses straffesager.

Efter cirka ét års efterforskning er Sydøstjyllands Politi nu færdig med at undersøge tre anmeldelser af forskellige, mulige strafbare forhold i Fredericia Kommune.

Dermed sendes efterforskningen videre til Anklagemyndigheden, der skal give en juridisk vurdering af indholdet og derefter vurdere, om der kan føres straffesager i de tre tilfælde. To af sagerne involverer Fredericias tidligere socialdemokratiske borgmester Jacob Bjerregaard.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det handler de tre sager om

1) Fredericia Kommunes tidligere borgmester Jacob Bjerregaard er anmeldt for misbrug af offentlig hverv i forbindelse med, at han og hans hustru i 2016 købte en byggegrund af Fredericia Kommune.

2) Der er endvidere sket anmeldelse om mulig overtrædelse af kommunalstyrelsesloven og straffelovens § 157, der begge omhandler habilitet. Denne sag handler om en, ifølge anmelderen, for tæt relation mellem Jacob Bjerregaard og den forhenværende kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe. 

3) Endelig er der indgivet anmeldelse, der vedrører ’læk’ af en advokatundersøgelse, der angiveligt skulle være fortrolig.

Det er sagernes omfang, der er årsag til de mange måneders efterforskning.

- Det er tre forskellige anmeldelser med hver sit indhold, der har været under efterforskning. Derfor har det være nødvendigt at gennemgå en stor mængde skriftligt materiale forud for gennemførelse af en række afhøringer og genafhøringer, fortæller politiinspektør Carit Andersen, leder af Efterforskningscentret i Sydøstjyllands Politi, i pressemeddelelsen.

Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at sige noget om, om og hvornår Anklagemyndighedens gennemgang og vurdering af sagsmaterialet kan være afsluttet, oplyser politiet.