TV der bevæger dig

Politiet efterforsker nu Carl Holst-sag

Sydøstjyllands Politi efterforsker nu Carl Holst-sag og har fået udleveret materiale fra Region Syddanmark.

Sagen førte til at Carl Holst trak sig som forsvarsminister og blev afløst Peter Christensen (V).

Region Syddanmark har efter ønske fra Sydøstjyllands Politi udleveret materiale i Carl Holst-sag.

Region Syddanmark har lige inden efterårsferien haft et møde med Sydøstjyllands Politi i forbindelse med politiets efterforskning i Carl Holst-sagen.

Sydøstjyllands Politiet har bedt Region Syddanmark om materiale for at kunne efterforske, hvorvidt Carl Holst (V) ulovligt har gjort brug af sin tidligere assistent Christian Ingemann Nielsen i forbindelse med valgkampen. Politiet har modtaget tre anmeldelser i sagen.

Christian Ingemann Nielsen var ansat som kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark, da Holst sad som regionsrådsformand. Siden blev han særlig rådgiver for Holst, da han fik en ministerpost.

- Politiet har fået udleveret nøjagtig det samme materiale, som Statsforvaltningen også fik udleveret før efterårsferien. Det er mails og andet relevant materiale, som er registreret i Region Syddanmarks systemer, siger regionsdirektør Jane Kraglund til TV SYD.

Inden Region Syddanmarks udlevering af materiale til Statsforvaltningen, havde Carl Holst selv overdraget log in-oplysninger til den private mail, som Carl Holst brugte til sin valgkampagne. Disse oplysninger indgår ikke i det materiale, som Region Sydanmark nu har overdraget til både Statsforvaltningen og politiet.