TV der bevæger dig

COVID-19

Campingpladser åbner med strikse coronaregler

Åbne eller ikke åbne, campingspladsejerne er delte. Dansk Camping Union har lukket alle sine pladser, men flere andre pladser åbner sæsonen i disse dage.

De første campister har taget hul på sæsonen. Foto: Jari Christensen

I dag åbnede Juelsminde Strandcamping og Vandrehjem for sæsonen.

- Vi kunne slet ikke forestille os, at vi ikke skulle åbne, fortæller medejer, Ann-Britt Svendgaard til TV SYD.

Men det bliver ikke helt, som det plejer, alle fællesaktiviteter er lukket ned, og køkkener og bad, og hvad vi ellers har på en moderne campingplads. Og i en moderne campingvogn er der jo det hele. Og der er allerede mange, der er dukket op i løbet af den forløbne uge.

- Hvor mange er der kommet, Jan, råber Ann-Britt Svendgaard til sin kompagnon Jan Mortensen.

- En 80 - 90 stykker, lyder svaret.

Stoler på gæsterne

- Vi stoler på, at dem, der kommer her, kan overholde de skrevne og uskrevne regler, der er for tiden, siger Ann-Britt.

Juelsminde Strandcamping og Vandrehjem er medlem af DK Camp, der er en interesseorganisation for campingpladser med 230 medlemmer, og Jari Christensen er medlem af hovedbestyrelsen og medejer af Nymindegab Familie Camping.

- Vi bestemmer ikke, om vores medlemmer skal holde åbent eller ej. Men vi fortæller dem løbende om de nye regler og bestemmelser, der kommer ud. Foreløbig har vi sendt 13 nyhedsbreve ud, fortæller Jari Christensen.

I Nymindegab er der kun dukket en halv snes vogne op endnu, fastliggere for det meste. De er kommet for at parkere campingvognen og gøre den klar med, hvad der nu skal til ifølge DCU. Og reglerne er klare:

Klare regler

- Vi har sagt, at hvis de begynder at samle sig, så bliver de sendt hjem, siger Jari Christensen.

- Vi har også sagt, at reglerne her er fuldstændig de samme som hjemme, og det gælder også for børnene, og at det er forældrenes ansvar at se til, at det bliver overholdt, fortæller campingmanden fra Nymindegab. Også her er fællesfaciliteterne lukkede, men hvis man får brug for at komme på toilettet, så er det muligt.

- Så gør vi rent bagefter, lyder det fra medejer Jari Christensen.

Værtsparret på Nymindegab Famiiecamping. Helle Møller Mikkelsen og Jari Christensen.

DCU er en af de andre store spillere, og de har valgt den modsatte strategi, nemlig at lukke deres 22 pladser. Landsformand Anne-vibeke Isaksen siger,:

- Når Mette Frederiksen og dronningen siger, at vi skal blive hjemme, så synes vi, at man skal blive hjemme. Jeg vil ikke dømme om, hvad andre gør, det er en personlig sag. Det er et stort offer ikke at tage på camping, men vi yder jo alle ofre, nogle aflyser bryllupper og fødselsdage. Vi kan altid tage på camping senere, siger landsformanden.

Og hvad så med vandrehjemmet i Juelsminde, der er med i navnet på campingpladsen. Det åbner normalt først til maj, så det er en helt anden historie.

Mest sete på tvsyd.dk