De danske årsmøder i Sydslesvig aflyses

Sydslesvigsk Forening undersøger om årsmøderne kan blive afholdt efter sommerferien.

Som så mange andre arrangementer er de danske årsmøder 2020 blevet aflyst på grund af smittefaren med Covid-19. Det oplyser foreningen på Facebook.

På det sociale medie udtrykker Sydslesvigsk Forenings generalsekretær, Jens A. Christensen, en tak til de mange hjælpere, som har arbejdet på at klargøre årsmøderne.

- Vi må acceptere, at de sundhedsmæssige omstændigheder og myndighedernes påbud sætter sine grænser for, hvad der kan gennemføres. Når det er sagt, skal alle de, der allerede har været i fuld sving med årsmødeforberedelser, have en særlig hilsen med en stor tak. Vi håber, at deres ideer og initiativer kan virkeliggøres på et andet tidspunkt, siger Jens A. Christiansen.

Folkefest

Årsmøderne skulle oprindeligt afholdes den 19. til den 21. juni, men med op til 20.000 deltagere, mener generalsekretæren, at de ikke kan gennemføres.

- Vi går ikke ud fra, at vi i juni kan gennemføre et så stort arrangement, siger han.

De danske årsmøder består af debatmøder, grillfester og andre regionale arrangementer, som repræsentanter fra det officielle Danmark også deltager i.

Det første danske årsmøde i Sydslesvig blev afholdt i 1921, året efter folkeafstemningen i 1920. Derfor er beslutningen om aflysningen særlig smertefuld i år, da det er jubilæumsår – 100-året for genforeningen.