TV der bevæger dig

COVID-19

Festivaler i Jelling, Haderslev og Tønder må aflyse

Statsminister Mette Frederiksen forlænger forbuddet mod større forsamlinger. Det rammer blandt andet de store festivaler i Syd- og Sønderjylland.

Jelling Musikfestival afholdes som regel i sidste weekend i maj og tiltrækker op mod 35.000 festivalgæster. Bare ikke i år, hvor regeringen forlænger forsamlingsforbuddet. Foto: Stiig Hougesen, SH Luftfoto

Selvom første fase af en genåbning af Danmark sættes i gang 15. april, hvis danskerne altså opfører sig pænt hen over påsken, fastholder regeringen et forbud mod store forsamlinger til og med august, sagde statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde i Statsministeriet mandag aften.

Det vil blandt andet ramme musikfestivaler som Jelling Musikfestival, Tønder Festival og Kløften i Haderslev.

Officiel udmelding i Jelling

Festivalen i Jelling skulle have fundet sted i sidste weekend i maj, mens Tønder 2020 var planlagt til slutningen af forsamlingsforbuddet 28.-30. august.

Det er nu officielt, at der ikke bliver afholdt festival i Jelling som planlagt.

- Vi er selvfølgelig kede af at aflyse årets festival, men vi har samtidig også stor respekt for myndighedernes udmelding. Hvis det er det, der skal til, må vi alle bidrage, siger Lars Charlie Mortensen, festivaldirektør, til TV SYD.

Der arbejdes i festivalledelsen på højtryk for at få det fulde overblik over situationen, og tirsdag vil festivalen melde mere ud om situationen.

Jelling Musikfestival samlede sidste år et publikum på 35.000 mennesker, og dermed er det landets tredjestørste festival.

Læs også Nu kommer musikken hjem til dig

Mange arrangementer rammes af udmelding

Sidste år var 14.043 publikummer samlet på festivalpladsen i Tønder. Det var den 45. i rækken.

Tirsdag oplyser Tønder Festival, at man ikke afholder festivalen i år. 

- Vi havde på alle måder håbet på, at situationen var normaliseret til den tid, og vi kunne have afviklet festivalen, men har fuld forståelse for myndighedernes beslutning og bakker naturligvis op, skriver festivalens leder, Maria Thessink, til TV SYD.

Hun oplyser desuden, at man stadig mangler det fulde overblik i forhold til hjælpepakker, og de vil derfor følge op med flere informationer senere. 

- Vi går nu i gang med at undersøge, hvad det vil betyde for Tønder Festival, og der ligger et stort arbejde foran os for at finde ud af, hvordan der kan blive en festival i 2021, skriver hun.

Ingen jubilæum i Haderslev

I Haderslev kunne de i år se frem til at fejre 40 års jubilæum for Kløften Festival, der skulle have fundet sted fra 25.-27. juni. Festivalens formand Anette Kastbjerg bekræfter over for TV SYD, at festivalen er aflyst.

- Vi havde selvfølgelig håbet, at det ikke ville ske, og vi er ualmindeligt kede af det. Men det kan jo ikke være anderledes, siger hun til TV SYD.

Hun oplyser, at festivalens bestyrelse allerede nu arbejder på højtryk på at få det fulde overblik over situationen.

- Vi hørte statsministeren sige, at der er ved at blive forhandlet hjælpepakke, som vi venter på at se, hvad den indeholder, siger Anette Kastbjerg.

Mette Frederiksen lovede på mandagens pressemøde, at der bliver kigget på, om de nuværende hjælpepakker gælder bredt nok - altså også i forhold til landets musikfestivaler.

Roskilde Festival 2020 er under statsminister Mette Frederiksens pressemøde i Statsministeriet officielt aflyst. Købte billetter kan overføres til næste års udgave, oplyser festivalen.

Jels Vikingespil 2020 aflyses

Heller ikke Jels Vikingespil bliver til noget i år. Vikingespillet skriver i en pressemeddelelse, at det er med meget stor beklagelse, at de i år må aflyse forestillingen Krakes Kæmper på grund af corona-situationen i Danmark.

- Det er er kun anden gang i vores lange historie, vi må ty til aflysning, og første gang var det kun en enkelt aften, vi aflyste. Men vi ved, at vi kommer stærkt igen næste år, fortæller Janus Lynggaard, formand for Jels Vikingespil.

Har man allerede købt billetter til Krakes Kæmper, får man sine penge retur.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk