Læger tog vacciner med hjem og vaccinerede sig selv og personalet

Ifølge mediet Nordtinget har læger transporteret vacciner imod reglerne efter at have vaccineret borgere på plejecentre i Varde og Billund.

Læger i Region Syddanmark har taget vacciner med hjem til egen praksis og vaccineret sig selv og sine ansatte. De har i den forbindelse transporteret vacciner imod reglerne.

Det skriver mediet Nordtinget, der også skriver, at det skulle dreje sig om under 100 vacciner.

Lægerne skulle ifølge en orientering fra koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, have taget vaccinerne med sig, efter de har vaccineret borgere på plejehjem i Varde og Billund.

- Personalet har berettet om, at de vaccinerende læger de pågældende steder har prioriteret vaccination af sig selv og praksispersonale over vaccination af borgerne i målgruppen og har taget vaccinedoser med hjem til vaccination af praksispersonale imod Sundhedsstyrelsens retningslinje, skriver koncerndirektøren ifølge Nordtinget.

Mediet skriver samtidig, at de pågældende læger er blevet "skarpt irettesat" af Birgitte Ries Møller, der er formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Syddanmark.

Styrelsen for Patientsikkerhed skal nu vurdere, om vaccinationerne ikke tæller, fordi vaccinerne er blevet transporteret ureglementeret.

TV SYD har forsøgt at få en kommentar fra formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.