Øv! Online undervisning igen...

Tirsdag var sidste skoledag i år for folkeskolerne.

Lærer Lise Bøllund måtte uddele de sidste kalendergaver allerede i dag. For i dag tirsdag var sidste skoledag i år for folkeskolerne. 

Corona-krisen havde fået et flertal i Folketinget til at beslutte det. 

- Det bliver vi jo nødt til, nu hvor hende Mette Frederiksen har sagt det, siger 10-årige Rasmus Gotthardsen fra 4.B på Blåvandshuk skole i Oksbøl. 

quote

Jeg håber, vi ses igen den 5. januar, men jeg frygter det værste.

Lise Bøllund, lærer, Blåvandshuk skole

Hellere i skole

Juleferie? Næ-næ. Ikke endnu. De næste dage skal eleverne gå i skole. Men med online undervisning. Det huer hverken elever eller lærere. 

- Jeg vil hellere være på skolen, for her op til jul hygger vi os ekstra meget, siger Rasmus' klassekammerat Frida Bruun Thomsen.  

- Jeg er blevet folkeskolelærer for at være sammen med børnene, og det er ikke på den måde, at jeg ønsker at være sammen med dem på via en computerskærm, siger Lise Bøllund. 

Rasmus og Frida ville meget hellere gå "rigtigt" i skole. (Foto: Finn Grahndin)
Rasmus og Frida ville meget hellere gå "rigtigt" i skole. (Foto: Finn Grahndin)

Problemer med koncentrationen

Online undervisning er en udfordring. Igen: Både for lærere og elever. Lærerne skal opfinde nye, spændende måder at fastholde elevernes interesse længe nok til at lære dem det pensum, de skal igennem. Men let er det ikke. 

- Især de mindste børn har svært ved at koncentrere sig ret længe foran skærmen for at modtage undervisning. Der er ofte ret megen ventetid. Der er elektronik, der kan drille og lydproblemer, fortæller Lise Bøllund. 

- Vi har tit to lærere i klassen. Så er det nemt at få hjælp fra en af dem. Men på Teams er der kun én, og læreren kan jo kun hjælpe én af gangen, siger Rasmus Gottfredsen. 

Dato for gensyn kan rykke

Men politikerne har talt. Og besluttet. Den 5. januar kan de dog mødes igen fysisk. På skolen. Hvis alt går vel. Men både elever og lærere er bekymrede over, om datoen bliver udsat.

- Nu vi må se. Jeg håber, at vi ses igen den 5. januar, men jeg frygter det værste, siger lise Bøllund.