Skoleleder om genåbning: - Der skal være en vis pragmatik

Listen med vejledninger til skolerne i forbindelse med genåbningen er lang. Men i Fredericia hæfter en skoleleder sig ved, at Sundhedsstyrelsen siger "så vidt muligt".

Fra næste uge venter en ny hverdag for både elever og lærere, når skolerne åbner for 0.-5. klasse.

Der skal holdes afstand, vaskes mere hænder og børnene skal så vidt muligt inddeles i mindre grupper, så de ikke omgås for mange forskellige mennesker.

- Jeg tænkte først, det var dejligt for eleverne, og bagefter tænkte jeg: Hold da op, det er godt nok voldsomt med så mange ting, vi skal leve op til med så kort varsel, siger Magnus te Pas, der er skoleleder på Kirstinebjergskolen.

Sundhedsstyrelsen siger: "Så vidt muligt"

På Kirstinebjergskolen i Fredericia, som normalt rummer 1500 elever fordelt på skolens fire afdelinger, forventer de at åbne i løbet af den kommende uge. Men hvordan åbningen kommer til at foregå, ved de endnu ikke. Skolen afventer fortsat konkrete retningslinjer fra kommunen.

quote

Det skal være en vis pragmatik om det her. Vi skal gøre ting, der kan fungere. Børn skal også have lov at være børn.

Magnus te Pas, Skoleleder på Kirstinebjergskolen, Fredericia

I vejledningen for genåbning af dagtilbud, som Sundhedsstyrelsen har sendt ud, hæfter skolelederen sig dog ved formuleringer som “så vidt muligt”.

- Vores fokus er at indrette noget, som er så normalt som muligt, så børnene ikke bliver bange, når de kommer tilbage, siger Magnus te Pas.

Svært at overholde alle regler

Ifølge vejledningen fra Sundhedsstyrelsen gælder ti-personers grænsen ikke i institutionerne. Derudover anbefales det også, at der “så vidt, det er muligt” sikres afstand mellem børnene, når de sidder ved borde, samt at “så vidt muligt” skal børn blive i samme grupper og med de samme voksne. Særligt inddelingen i bestemte legegrupper, forudser Magnus te Pas kan blive en udfordring at overholde for børnene.

- Hvis et barn er træt af at lege med racerbiler og gerne vil over og sjippe, skal vi så sige nej?, siger Magnus te Pas.

Han mener derfor, det er en god ting, at Sundhedsstyrelsen i deres vejledninger formulerer sig med en vis lempe.

- Det skal være en vis pragmatik om det her. Vi skal gøre ting, der kan fungere. Børn skal også have lov at være børn, siger Magnus te Pas, som dog understreger, at børn plejer være gode til at håndtere nye regler.