TV der bevæger dig

COVID-19

Mor til to er betænkelig ved skoleåbning

Lærerforeningen bakker regeringens plan om at genåbne 0.-5. klasse op, men forælder bekymrer sig om det faglige niveau.

Fra onsdag den 15. april vender 0.-5. klasseselever tilbage til skolen, mens de ældste elever stadig skal have hjemmeundervisning. Foto: Privat

Når påskeferien afløses af hverdag, betyder det samtidig, at de yngste klasser efter planen skal vende tilbage til undervisning på deres skoler. En plan, som har fået spørgsmålene til at melde sig hos forældrene. 

En af dem er Joan Jeanette Feldt Wolf fra Alslev. Hun er mor til en pige i femte klasse og har en plejesøn på fire år med astma.

- Jeg er lidt splittet. Vores yngste er i risikogruppen, så han kommer ikke i børnehave. Den ældste kan jo godt, men så er det jo risikabelt, hvis hun bringer smitten med hjem, siger Joan Jeanette Feldt Wolf til TV SYD. 

Hun er også i tvivl om, hvor meget undervisning, skolen i realiteten kan gennemføre, eller om tilbuddene ender med at fungere mere som pasningstilbud.

Alslev Skole, som hendes datter går på, går kun til og med 6. klasse. Det vil sige, at alle lokaler er taget i brug med undtagelse af to.

- Så kan de jo sende eleverne udenfor. Men hvor meget matematik kan børn i femte klasse lære der? Så jeg er i tvivl, om de ender med at lære nok i forhold til hjemmeundervisning, siger Joan Jeanette Feldt Wolf.

Så kan de jo sende eleverne udenfor. Men hvor meget matematik kan børn i 5. klasse lære der?

Joan Jeanette Feldt Wolf, mor til to

Lærerforening: Vi bakker regeringen op

Genåbningen bliver ingen let opgave. Det er budskabet fra formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

- Jeg er ikke i tvivl om, at der er 1000 spørgsmål i hovederne på lærerne lige nu: Hvordan får vi det til at fungere, og hvordan gør vi det på en tryg måde, siger Anders Bondo Christensen til TV SYD.

Han understreger, at den vigtigste opgave bliver at sørge for, at børnene er trygge ved at komme i skole, og at forældrene er trygge ved at sende dem.

- Jeg synes, at regeringen har lyttet meget til sundhedsmyndighederne, og det bliver man nødt til i den her situation, som ingen af kender svarene på. Så vi bakker op, siger formanden.

Mest sete på tvsyd.dk