Sygeplejersker: - Tak for ingenting, Mette!

Statsminister Mette Frederiksen fik blodtrykket til at stige hos mange sygeplejersker, da hun mandag aften bad dem yde en ekstra indsats i den kommende tid, hvor corona igen kan presse sundhedsvæsnet.

- Jeg fristes til at sige tak for ingenting, Mette!

Sådan lyder det fra John Christiansen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark.

Han fulgte som så mange andre statsministerens pressemøde mandag aften om den aktuelle corona-situation.

quote

Mette Frederiksen og regionspolitikerne bliver nødt til at komme i en helt anderledes dialog med alle ansatte i sundhedsvæsenet.

John Christiansen, formand for Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark

Og det gibbede i ham, da han så og hørte Mette Frederiksen opfordre sygeplejerskerne til levere en ekstra indsats i den kommende tid.

- Vi skal selvfølgelig nok optræde professionelt over for patienterne. Men statsministeren og de offentlige arbejdsgivere må tage fat i selve kernen - nemlig en højere løn til sygeplejerskerne. Mette Frederiksen og regionspolitikerne bliver nødt til at komme i en helt anderledes dialog med alle ansatte i sundhedsvæsenet, siger John Christiansen.

quote

Presset på sundhedsvæsenet synliggør det arbejdspres, som sygeplejersker har levet i i årevis.

John Christiansen, formand for Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark

Strejke endte med lovindgreb

I sensommeren afsluttede regeringen med et lovindgreb sygeplejerskernes ti uger lange strejke. Og det medførte ikke bedre løn- og arbejdsvilkår, som sygeplejerskerne ellers havde efterspurgt.

Derfor udløste statsministerens opfordring til sygeplejerskerne stærke følelser.

Mette Frederiksen sagde blandt andet, at "Danmark igen har brug for jer":

- Jeg beder jer om, at I yder ikke bare en indsats, for det gør I fuldt ud allerede. Men også en ekstra indsats igen, lød det fra statsministeren.

- Det er selvfølgelig en træls situation, at corona igen spiller så stor en rolle i alles liv. Presset på sundhedsvæsenet synliggør det arbejdspres, som sygeplejersker har levet i i årevis, siger John Christiansen.

Med lovindgrebet i august kan sygeplejerskerne se frem til en lønstigning på lidt over fem procent over tre år. Desuden er der nedsat en såkaldt lønstrukturkomité, der skal analysere sygeplejerskernes løn og sammenligne den med andre faggrupper i det offentlige.

Statsministeren mødes med DSR-formand

Statsminister Mette Frederiksen skal tirsdag eftermiddag mødes med formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

Det skriver Dansk Sygeplejeråd på Twitter.

Det fremgår ikke af tweetet, hvad mødet handler om - men det er kommet i stand efter, at Mette Frederiksens bemærkninger på pressemødet har vakt opsigt og vrede blandt mange sygeplejersker.