TV der bevæger dig

COVID-19

Vil dømme forbrydere digitalt

Karina Adsbøl (DF) har henvendt sig til justitsministeren for at høre, om man kan afvikle nogle retssager under coronaepidemien.

Karina Adsbøl (DF), der er medlem af Folketingets retsudvalg vil have justitsministeren til at undersøge, om flere af de udskudte straffesager kan behandles digitalt. Foto: Ole Møller, TV SYD

På grund af coronaepidemien er en række retssager udskudt. Det gør, at bunken med sager vokser, og de sager skal for retten på den anden side af epidemien. Mette Grith Stage, der har Stage Advokatfirma i Fredericia, fortalte til TV SYD fredag, at man kan afvikle en række sager digitalt.

Karina Adsbøl (DF) er medlem af Folketingets retsudvalg, og hun så gerne, at man afviklede sager digitalt.

- Jeg synes, man skal tage alle de sager, man kan, på video. Sagspuklen bliver større og større, og hverken anklagede eller forurettede kan få afklaret deres sag, fortæller Karina Adsbøl.

Læs også Bunken af straffesager vokser og vokser

Ingen ved, hvornår epidemien er ovre

Retssalene er ikke det eneste, der står standby. En lang række af private virksomheder og offentlige myndigheder holder lukket under epidemien.

Karina Adsbøl (DF) mener dog ikke, at man også skal sætte hele det retslige system på standby.

- Der er ingen, der har overblik over, hvornår epidemien er ovre. Retssystemet er i forvejen presset, og det bliver yderligere presset, nu hvor retssagerne udskydes, siger hun.

Disse sager skal prioriteres

Karina Adsbøl (DF) mener ikke, der er særlige typer af sager og lovovertrædelser, der skal prioriteres. Det handler om ventetid, og hvor komplicerede sagerne er.

- I hvert fald sager der har ventet længe på at komme igennem. Man kunne også kigge på de sager, som er mere enkle, siger hun.

Det går spørgsmålet på

Hun har derfor rettet henvendelse til justitsminister Nick Hækkerup om, hvorvidt det er muligt at sætte i gang en digitalt baseret behandling af nogle af sagerne.

- Spørgsmålet går på, om man på nogen måde kan opprioritere nogle sager, og om ministeren tænker, om det er noget af det første, man skal se på ved en genåbning, siger hun til TV SYD.

Mest sete på tvsyd.dk