TV der bevæger dig

Nu begynder Daniels vanvittige tur: Skal vandre 4.265 kilometer

Daniel Thomsen skal vandre gennem det amerikanske vildnis alene. TV SYD følger hans rejse de næste fem måneder.

Daniel Thomsen på en træningstur i det Syd- og Sønderjyske. Foto: Sebastian Elgaard

Lejligheden er pakket ned, familien er kysset farvel, og rygsækken er pakket.

Torsdag tager Daniel Thomsen for alvor hul på sit livs eventyr, når han tager de første skridt ud på vandreruten Pacific Crest Trail.

De næste fem måneder skal 29-årige Daniel Thomsen fra Oksbøl vandre fra Mexico langs den amerikanske vestkyst og op til Canada – i alt 2.600 mil, eller hvad der svarer til 4.265 kilometer.

- Jeg er klar til fem måneder i det amerikanske vildnis, og jeg kan ikke vente med at komme i gang, for lige nu er jeg godt nok spændt og nervøs, siger Daniel Thomsen inden afgang.

Følg Daniel Thomsens tur på tvsyd.dk

De næste fem måneder kan du på tvsyd.dk komme helt tæt på Daniel Thomsens liv og vandretur. Under hele turen sender han video og billeder hjem, som bliver til en dagbog fra rejsen.

Pacific Crest Trail er kendt som vandringens svar på Mount Everest, og kun 25 procent af dem, der sætter sig for at vandre ruten, gennemfører.

Ruten går gennem de tre vestkyststater Californien, Oregon og Washington og lægger desuden vejen forbi bjergkæderne Sierra Nevada og Cascade, hvilket giver i alt 400.000 højdemeter.

- Selvom jeg har trænet i snart seks måneder, kan jeg godt mærke, at det virkelig snart er tæt på. Sommerfuglene er helt oppe at ringe, og min søvn har mildest talt været ringe de seneste par nætter, siger Daniel Thomsen.

Et selfie fra Hærvejen. Foto: Daniel Thomsen

I alt har den unge eventyrer afsat 149 dage til turen, og han regner med at gå de sidste 16 kilometer ind i Canada i slutningen af august.

Det kræver, at han tilbagelægger cirka 30 kilometer hver dag.

Her er alt, hvad Daniels rygsæk indeholder de næste fem måneder. Foto: Daniel Thomsen

Mest sete på tvsyd.dk