Hun gik helt til semifinalen, men deltager vil aldrig lave tv igen

41-årige Tina Juul fra Vojens blev den næste til at forlade ’De grønneste fingre’. Der er nu kun to deltagere tilbage i finalen.

Opgaven var klar. Deltagerne skulle tænke stort i aftenens udgave af ’De grønneste fingre’ på TV SYD. De skulle nemlig lave en stor bordløber af blomster. På halvanden time.

Anni var hurtig til at gribe en gren som fundament, og Anette tog bunkevis af oasis, som hun kunne stikke blomsterne i. Tina besluttede sig for at bruge et net som fundament. Det havde hun ikke prøvet før.

quote

Jeg plejer at tage det sikre valg og springer ikke ud i noget.

Tina Juul

Det resulterede i, at hendes lysestager i nettet blev skæve, og bunden i løberen var ikke fyldt ud. Det var meningen, at deltagerne skulle tænke stort under aftenens opgave.

Det betød, at Tina Juul blev sendt hjem af dommerne. Det er dermed Anni og Anette, der møder hinanden i finalen på søndag.

Tina Juul tog derimod hjem til sit hjem i Vojens. Glad for at have været med i ’De grønneste fingre’ og glad for at det er overstået.

Hun er nemlig ikke glad for at overskride grænser og træde ud af sin komfortzone.

- Jeg plejer at tage det sikre valg og springer ikke ud i noget, siger Tina.

Den sikre vej

Tina Juul bor i Vojens med sin mand Brian og deres to børn Mads på 10 år og Karoline på 12 år. Der har de boet de sidste 13 år, og det passer Tina godt.

De bor på en lille og børnevenlig vej, hvor børnene render ind og ud mellem hinandens hjem og haver. Det er også der, Tina sysler med sine blomster. Hun er naturmenneske, og selvom at hun har flair for at binde blomster, foretrækker hun egentlig, at de bliver i jorden.

- Jeg kan bedst lide blomsterne i haven, fordi der står de i længst tid. Hos mig er det vigtigt, at man ikke bare smider ud, siger Tina.

Når hun går i haven, lyder brølet nogle gange på himlen fra danske kampfly, når de passerer luftrummet fra Skrydstrup lufthavn. Men Tina lægger næsten ikke mærke til larmen mere.

- Det er meget værre for dem, som bor i Hammelev, hvor flyene vender, siger hun.

Tina bor med sin familie i Vojens, som ikke ligger langt fra Flyvestation Skrydstrup, hvor danske kampfly letter fra.
Tina bor med sin familie i Vojens, som ikke ligger langt fra Flyvestation Skrydstrup, hvor danske kampfly letter fra.
Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Det er nok meget godt, fordi Tina er tæt forbundet med naturen. Ikke åndeligt, men akademisk. Hun er uddannet biolog og skrev speciale om danske skove, efter hun tog et blomsterbinderkursus på Beder Gartnerskole lidt udenfor Aarhus. I dag arbejder hun med landbrugslov i Landbrugsstyrelsen.

- Jeg har altid været meget i naturen, men jeg ved faktisk ikke hvorfor. Naturfagene i skolen har også altid været mine bedste fag, siger Tina.

Måske var det også det tætte forhold til naturen, som puffede Tina i retning af ’De grønneste fingre’. Hun bryder sig ellers ikke om at betræde territorier, hvor hun ikke har været før. Faktisk foretrækker Tina, at der er styr på alt. Det er også derfor, at hun ikke kalder sig selv spontan.

Men efter en lang coronanedlukning, hvor hun kun havde været på arbejde 22 dage på et år, trængte hun til at bryde ud af isolationen. Hun trængte til at gøre noget for sig selv.

- Det blev rutine derhjemme med to børn, så jeg havde brug for at gøre noget for mig selv, siger hun.

Tina binder ikke blomster hver dag, men gør det, når der er en lejlighed til det. Hun har også taget et blomsterbinderkursus i Beder ved Aarhus.
Tina binder ikke blomster hver dag, men gør det, når der er en lejlighed til det. Hun har også taget et blomsterbinderkursus i Beder ved Aarhus.
Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Men det krævede noget af Tina. Hun skulle sende en mail om sig selv og filme sig selv. Det brød hun sig ikke om. Hun foretrækker selv at planlægge og ikke komme ud af sin komfortzone.

Det har hun ellers gjort før.

En tur på brandmænd

For syv år siden svømmede Tina over Vejle fjord. Det er en strækning på 1300 meter i strømfuldt farvand, som hun trænede op til ved at svømme i bassiner og søer.

Men da hun kom ud i fjorden, var den fyldt med brandmænd. De her røde vandmænd med op til meterlange fangtråde under sig. I disse sidder giften, som kan være smertefuld at røre ved.

Men Tina havde intet valg, da hun svømmede i en enorm stime af brandmænd i fjorden.

- Jeg kunne mærke, at jeg havde tråde over ansigt, arme og ben, så jeg blev brændt over det hele. Jeg ville ikke tage svømmetag, fordi så hvirvlede jeg vand og flere tråde op, siger Tina.

Da hun kom i land, gnubbede hun sin hud med sand for at få trådene af. Derefter et varmt bad og så fed creme. Hun blev brændt, men det rørte hende nu ikke så meget. Hun svømmede over fjorden to gange igen. Fordi det betød mere end svømmeturen.

Tina har både svømmet med brandmænd og veninder over Vejle fjord. I alt har hun gjort det tre gange.
Tina har både svømmet med brandmænd og veninder over Vejle fjord. I alt har hun gjort det tre gange.
Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

- Det er rart at blive bekræftet i, at jeg kan finde ud af det, når jeg har sat mig et mål. Ligesom i ’De grønneste fingre’ hvor jeg også havde sat mig nogle mål, siger hun.

Tina mener nemlig, at hun ikke er rigtig god til noget. Kun lidt god til alting. Derfor havde hun sat sig nogle små mål for sin første deltagelse i et tv-program.

For det første ville hun bare med i programmet. Det lykkedes. Det næste mål var ikke at ryge ud som den første. Det lykkedes også, da Diana Kazim blev den første til at ryge ud. Næste mål var at vinde en af dysterne, som deltagerne skal fuldføre i hvert program. Det skete i program fire, hvor Tina vandt dysten om at lave en buket til en kendt.

Tina Juul er uddannet biolog og arbejder med landbrugslov i Landbrugsstyrelsen.
Tina Juul er uddannet biolog og arbejder med landbrugslov i Landbrugsstyrelsen.
Foto: Tais Tullin, TV SYD

Men i program seks gik den altså ikke længere for Tina. Dommerne sendte hende hjem på grund af den magre bordløber.

Dermed tog Tina tilbage til sin komfortzone, hvor hun nu engang befinder sig bedst. 

Sidste afsnit af 'De grønneste fingre' sendes søndag den 24. oktober på TV SYD. Du kan altid se alle afsnit - helt gratis - på TV SYD PLAY.