TV der bevæger dig

Slagteriarbejder prøver strikke-lykken

Hun blev 3´er i den første store strikkedyst – slagteriarbejderen Annette Jørgensen fra Avnbøl nær Sønderborg.Det blev begyndelsen på et liv med strik.

Foto: Ken Koustrup, TV SYD

Det blev begyndelsen på et liv med strik, som nu har taget en ny drejning. Annette Jørgensen har i juni i år åbnet sin egen strikkebutik i Gråsten – i håb om at kunne leve af sin hobby.

-    Jeg er stadig næsten fuldtidsansat på Danish Crown, men nu må vi jo se, hvordan det går i min lille butik, fortælle Annette en varm sommerdag i august.

Annette Jørgensen blev hurtigt en seer favorit, der på slagfærdig sønderjysk charmerede sig ind hos seerne.  Og det glimt i øjet og sin store viden om strik, håber hun er den cocktail, der skal til for at hun for alvor kan få gang i butikken.

Annette Jørgensen fra Avnbøl ved Sønderborg deltog i Den Store Strikkedyst sæson 1. Nu har hun sin egen strikkebutik i Gråsten. Foto: Ken Koustrup, TV SYD

Det er ikke første gang Anette Jørgensen forfølger drømmen om at blive selvstændig med strik som hovedindtægt. Hun har tidligere haft en butik hjemme i privaten, men røg så ind i en skilsmisse. 

-    I den periode var jeg nødt til at koncentrere mig om at få gang i mit liv igen sammen med mine børn, så der var ikke plads til en strikkebutik også, forklarer hun. 

Annette Jørgensen fra Avnbøl ved Sønderborg deltog i Den Store Strikkedyst sæson 1. Her ses hun i programmerne sammen med vært Christina Hoffmann. Foto: Ken Koustrup, TV SYD

 

Men nu prøver hun så igen med fire åbningsdage – onsdag og torsdag efter arbejde på slagteriet – og hele fredag og lørdag. Hun har foreløbig givet projektet et år, til at se om drømmen holder. Og hvis ikke, ja så er hun klar i mælet:

-    Jamen, så drejer jeg jo bare nøglen igen og må tilbage fuldtids på slagteriet, fortæller hun i bagbutikken til ”Strikkeriet”, der lige er blevet indstillet til titlen som ”Årets nye strikkebutik 2016” i en konkurrence i Hendes Verden. 

12:04

Hun blev 3´er i den første store strikkedyst – slagteriarbejderen Annette Jørgensen fra Avnbøl nær Sønderborg.Det blev begyndelsen på et liv med strik. Video: Ken Koustrup, TV SYD

Luk video