TV der bevæger dig

Video: Strikkedysten tilbage til rokoko-tiden

I 5. afsnit af Den Store Strikkedyst rejser strikkerne tilbage i tiden og lander i 1700-tallet.

01:12

Strikkerne skal i 5. afsnit af Den Store Strikkedyst forsøge at få de moderne strikke-teknikker til at passe til den beklædning, man bar i rokokotiden.

Strikkerne skal i 5. afsnit af Den Store Strikkedyst forsøge at få de moderne strikke-teknikker til at passe til den beklædning, man bar i rokokotiden. Foto: Wasabi Film

1 af 2

Strikkerne skal  i 5. afsnit af Den Store Strikkedyst forsøge at få de moderne strikke-teknikker til at passe til den beklædning, man bar i rokokotiden. De skal strikke tilbehør, nemlig tasker, til de flotte, svulstige kjoler. 

Kjolerne i rokoko-tiden i 1700-tallet var meget smalle i taljen, forklarer kulturarvschef på Museet Koldinghus, Steen Rosenvinge Lundbye. Foto: Wasabi Film

De meget flotte kjoler fik vi lov at låne på Koldinghus og på Fredericia Teater, og damer fra frivilliggruppen på Koldinghus tager dem på og viser dem frem i programmet.

Kulturarvschef på Museet Koldinghus, Steen Rosenvinge Lundbye, fortæller her, hvordan kjolen kunne påvirke damerne, og hvad de havde i deres tasker dengang.

Se mere på strikkedystens hjemmeside.