Se programmet: Dronningen besøger Varde Kommune

På årets sommertogt besøger Dronningen blandt andet Varde Kommune. Her er programmet.

Fredag den 3. juni og lørdag den 4. juni besøger Hendes Majestæt Dronningen Varde Kommune.

Vi er stolte over, at Dronningen i år har valgt at besøge vores kommune på sit sommertogt. Jeg er sikker på, det bliver nogle fantastiske dage, hvor rigtig mange borgere og turister vil være med til at festliggøre dagen.

Kongeskibet Dannebrog lægger til kaj i Kolding, og herefter besøger dronningen Varde Kommune.

- Vi er stolte over, at Dronningen i år har valgt at besøge vores kommune på sit sommertogt. Jeg er sikker på, det bliver nogle fantastiske dage, hvor rigtig mange borgere og turister vil være med til at festliggøre dagen, siger borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl (V), til TV SYD.

Et royalt besøg kræver mange forberedelser.

- I disse uger er besøgsstederne i fuld gang med deres forberedelser til Dronningens besøg, fortæller kommunikationschef i Varde Kommune, Steffen Kjær, til TV SYD.

Fredag skal Dronningen blandt andet køre karettur gennem Vardes gamle gader.

- Vi arbejder også på de mange praktiske ting, som et besøg med karetkørsel og garderhusarer indebærer. For eksempel det staldområde, der skal etableres til regimentet, deres soldater og de 58 heste, der kommer til Varde, uddyber kommunikationschefen.

Dronningen besøger også St. Jacobi Skole, hvor hun skal hjælpe eleverne med at pakke skotøjsæsker med tegninger, chokolade og specielle hilsner til kommunens udsendte soldater. Det skal skabe en ny tradition, efter amerikansk mønster, hvor kasernen, som en integreret del af byen, viser opbakning til de udsendte.

- Der er lavet et spændende program, hvor Dronningen kommer til at møde rigtig mange borgere, foreninger og erhvervsdrivende, der alle glæder sig helt vildt til at fortælle om netop deres aktiviteter, forklarer kommunikationschef Steffen Kjær.

Lørdag skal Dronningen have de praktiske sko på, for dagen byder blandt andet på besøg i Nationalpark Vesterhavet med udsigt fra fugletårn. Smagsløgene bliver forkælet med frokost fra Michelinrestauranten Henne Kirkeby Kro.

Fredag den 3. juni 2016: 10.00-15.30

 

Lørdag den 4. juni 2016: 10.00-13.00