TV der bevæger dig

15 måneders fængsel: Mand narrede piger til at posere nøgne

En mand fra Esbjerg er tirsdag ved Retten i Esbjerg idømt et år og tre måneders fængsel for at lokke unge piger til at posere nøgne foran kamera.

Tirsdag blev en 27-årig mand fra Esbjerg idømt et år og tre måneders fængsel ved Retten i Esbjerg for en række blufærdighedskrænkelser og ulovlig tvang over for unge piger. Foto: Søren Thomsen Foto: Foto: Søren Thomsen

Tirsdag blev en 27-årig mand fra Esbjerg idømt et år og tre måneders fængsel ved Retten i Esbjerg for en række blufærdighedskrænkelser og ulovlig tvang over for unge piger.

1 af 2

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser tirsdag i en pressemeddelelse, at en 27-årig mand fra Esbjerg er blevet idømt et år og tre måneders fængsel ved Retten i Esbjerg for en række blufærdighedskrænkelser og ulovlig tvang over for unge piger. I alt 20 piger er blevet afhørt i sagen.

Esbjergenseren udgav sig for at være modelfotograf og derigennem lokkede han unge piger til at udfylde skemaer med personlige oplysninger. Senere fik han dem til at posere nøgne foran webkamera, hvor flere af pigerne også blottede deres kønsdele. Manden er derudover dømt for i flere tilfælde at have optaget pigerne uden deres viden.

Sagen startede med en ransagning af politiet i 2014, hvor politiet altså fandt indholdet på mandens computer. Det har medført en større efterforskning, der førte til et anklageskrift med 32 tiltalepunkter - og tirsdag altså de 15 måneders fængselsdom samt fem års forbud mod at kontakte børn under 18 år, den 27-årige ikke kender, på internettet.

Manden blev ud over at lokke piger til at posere nøgne også dømt for besiddelse og udbredelse af børnepornografisk materiale.