TV der bevæger dig

20-årig tysker dømt for dødsvold

En 20-årig tysker var tiltalt for drab og mordbrand, men blev dømt for dødsvold og ildspåsættelse.

En 20-årig tysker er dømt for vold med døden til følge for indehaveren af restaurant Perlen i Blåvand. Foto: Michael Nielsen

En 20-årig tysk mand er onsdag ved Retten i Esbjerg idømt ni års fængsel ved Retten i Esbjerg.

Han blev dømt for vold med døden til følge og for usømmelig omgang med lig mod en 61-årig mand og for en påsat brand i Blåvand. Branden kostede mandens 85-årig samlever livet, skriver JydskeVestkysten.

Dermed er retten landet et stykke vej fra det, som anklagemyndigheden havde lagt op til.

Den unge tysker var tiltalt for at have dræbt den 61-årige Cai Lennart Henriksen i hans hjem på Bytoften i Blåvand den 28. maj sidste år.

Cai Lennart Henriksen fik flere kraftige slag i hovedet med en stump genstand, hvorefter gerningsmanden smed liget i en swimmingpool.

Læs også Tiltalt tysker befandt sig på drabssted i Blåvand

Anklagemyndigheden ville have ham dømt for drab, men det afviste domsmandsretten.

- Vi mener ikke, at du har ønsket at dræbe, eller at du har begået vold af en karakter, så du vidste han ville dø. Derfor mener vi ikke, at du er skyldig i drab, begrundede retsformanden, Gitte Nymand Nielsen,  afgørelsen med.

Efterfølgende blev der sat ild til huset, hvor Cai Lennart Henriksens samlever, den 85-årige Else Nielsen, lå og sov. Hun døde af kulilteforgiftning.

- Vi mener, at det er bevist, at du har påsat branden. Vi mener ikke, at det er bevist, at du vidste, at der var en anden person i huset, lød det fra retsformanden ved domsafsigelsen.

Derfor endte straffen på ni års fængsel og ikke de 14-16 år, som kravet fra specialanklager Rikke Brændgaard-Nielsen lød.

Den 20-årige overvejer nu, om han vil anke dommen.

Mest sete på tvsyd.dk