22 nye skraldebiler i Esbjerg kører på biogas fra affald og gylle

Mandag morgen rullede 22 spritnye skraldebiler ud på Esbjergs veje. De nye skraldebiler kører på biogas lavet af affald fra husholdninger, landbrug og industri.

Her til morgen kører 22 nye skraldebiler ud på Esbjergs veje og gader for første gang.

På ydersiden ligner de alle andre skraldebiler. Men fælles for de nye skraldebiler er, at de kører på biogas og er CO2-neutrale.

Kommunen oplyser i en pressemeddelelse, at de dermed sparer miljøet for mere end 600 tons CO2 om året i forhold til den tidligere brug af dieselbiler.

Skraldebiler kører på biogas, der er lavet af affald fra husholdninger, landbrug og industri.

- Esbjerg vil være en grøn kommune, der går forrest og viser det gode eksempel på at tage ansvar for klimaet, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen fra Venstre.

Med til at sende de nye skraldebiler ud på vejene mandag morgen var transportminister Benny Engelbrecht (Soc.dem.):

- Jeg er rigtig glad for, at Esbjerg Kommune netop har indgået en klimasamarbejdsaftale med regeringen som den ottende kommune i landet. Vi kommer kun i mål med målsætningen om en CO2-reduktion på 70 procent, hvis alle arbejder sammen. Her er kommunerne en meget stor og vigtig aktør, og Esbjerg viser i den grad vejen både med de kommende elbusser og nu med skraldebiler på biogas, siger transportminister Benny Engelbrecht.

De 22 nye skraldebiler blev taget i brug mandag klokken 9, hvor de for første gang rullede ud på vejene.