75 år i dag: Dansk Firmaidrætsforbund fejrede fødselsdag med livetræning på nettet

I trekvart århundrede har medarbejdere kunne dyrket motion sammen med deres arbejdsplads. Dagens fejring var ingen undtagelse.

75 år er ingen alder eller hindring for at få pulsen op, hvis man spørger medarbejderne på fodermaskinevirksomheden Andritz i Esbjerg. Onsdag eftermiddag var de klar til at dyrke dagens kondi foran computerskærmene i anledning af Dansk Firmaidrætsforbunds fødselsdag.

Det betyder rigtigt meget især i denne coronatid, hvor vi har så mange restriktioner. For det sociale er det godt at gøre noget sammen på afstand, og fysisk har vi brug for noget luft til vores sjæl for at kunne performe på vores arbejdsplads, fortæller kommerciel direktør på Andritz Anne-Emmanuelle Charles Bertelsen til TV SYD.

Medarbejderne på virksomheden Andritz i Esbjerg fik pulsen op sammen med 39 andre virksomheder ved Dansk Firmaidrætsforbunds fødselsdagsmotion.
Medarbejderne på virksomheden Andritz i Esbjerg fik pulsen op sammen med 39 andre virksomheder ved Dansk Firmaidrætsforbunds fødselsdagsmotion.

Dagens motion var en del af fejringen af Dansk Firmaidrætsforbund, hvor 40 forskellige virksomheder på tværs af landet var logget på computeren for at deltage i kollegamotion.

- 2021 er bevægelsens år, og efter et meget anderledes 2020, hvor coronaen påvirkede vores aktivitetsniveau negativt, har vi virkelig brug for at røre os - også i arbejdstiden. Vi skal dyrke sammenholdet og styrke fællesskabet. Nuvel, stadigvæk med afstand, siger formand for Dansk Firmaidrætsforbund Peder Bisgaard i en pressemeddelelse.

Den 20. januar i 1946 blev Danmarks Firmaidrætsforbund grundlagt i forsikringsselskabets Hafnias lokaler i det indre København.

Det var også fra de samme lokaler på Holmens Kanal, der i dag huser forsvarsministeriet, hvor dagens onlinemotion blev sendt ud til virksomhederne, der motionerede med.

- Vi følger med tiden, og i firmaidrætten er vi ikke bange for at prøve nyt. Historisk set har vi grebet mulighederne og set perspektiverne i 7-mands-fodbold, stavgang, zumba, spinning og floorball - blot for at nævne nogle eksempler fra 1970'erne frem til i dag. En af årsagerne til, at firmaidrætten har en selvstændig plads i idrættens hierarki, skyldes uden tvivl, at vi holder fast i vores niche; nemlig arbejdspladsen og motion med vores kolleger, fortæller Peder Bisgaard.

Det er, ifølge direktøren på Andritz, ikke kun den fysiske form, der bliver pudset af, når medarbejderne bruger tid på motion i arbejdstiden.

- Statistikken viser faktisk, at vi laver 20 procent mere, når vi får motion i arbejdstiden, siger Anne-Emmanuelle Charles Bertelsen.

Derfor er det ikke sidste gang, at motionen kommer til at fylde på arbejdspladsen.

- I dag var det ligesom en test for at komme i gang, og det var en stor succes. 40 ud af 120 medarbejdere var med, og de var alle sammen rigtigt positive over det. Vi gentager succesen, og vi vil prøve at finde nogen udefra, der kan hjælpe med at gøre det mere interaktivt, siger Anne-Emmanuelle Charles Bertelsen.