Advarer mod Esbjerg Sladder

Esbjerg Kommune har handlet hurtigt og vil advare skolelederne og lærere mod udviklingen på Facebook-siden Esbjerg Sladder. SSP-konsulenterne har lavet et notat i løbet af torsdag eftermiddag.

SSP og Forebyggelse noterer, at mobbesider dukker op i ny og næ. SSP-konsulenterne mener dog ikke, at det nytter bare at lukke siderne, fordi så dukker der lynhurtigt andre sider op.

Derfor anbefales det, at kommunens institutioner (skoler, fritids- og ungdomskubber) er opmærksomme på fænomenet og både handler overfor den enkelte og på klasseplan.

SSP har et tilbud til de ældste klasser med to lektioner med debat om elevernes egen forståelse af deres brug af de sociale medier.

- Det er vigtigt, at vi som professionelle voksne tør stille os forrest i debatten med de unge om deres færden og oplevelser på de sociale medier, noterer Michael Ulv Bøndergaard, Esbjerg Kommune, i notatet.

I forbindelse med dette er det vigtigt at lægge op til, at forældrene bærer et ansvar i at få spurgt ind til deres eget barns brug af de sociale medier.

Notat med SSP-anbefaling: