TV der bevæger dig

Bliv testbilist og undgå kø

Vejdirektoratet søger nu deltagere til et projekt, der skal mindske køen på to motorvejsstrækninger i Syd- og Sønderjylland.

Sidder du tit i kø? Så kan du måske være med i Vejdirektoratets projekt om kødannelse. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Er du villig til at ændre dit afrejsetidspunkt for at undgå kø? Så kan du nu være med i et pilotprojekt fra Vejdirektoratet. De søger fire testbilister, der dagligt bruger frakørsel 75 Esbjerg N i sydlig retning og fire bilister, der bruger frakørsel 59 Fredericia S i vestgående retning.

 

- Vi kunne selvfølgelig alle godt tænke os at køre til og fra arbejde uden at spilde tid i trafikken. Derfor gennemfører vi nu et pilotprojekt, som skal gøre os klogere på, om vi kan få trafikken til at glide bedre på strækninger med begyndende trængselsproblemer. Og her vil vi gerne inddrage dem, der har erfaringer fra det virkelige liv, siger Niels Tørsløv, Trafikdirektør i Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Testbilisterne skal være villige til at køre hjemmefra lidt tidligere eller lidt senere end de plejer, for at undgå kødannelser. På landsplan er seks afkørsler, som alle har mindre køproblemer, med i projektet.

Skal også overvåge din hjerterytme

I projektet vil Vejdirektoratet også undersøge, hvordan det påvirker os at sidde i kø. Derfor vil de udstyre testpersonerne med et aktivitetsarmbånd, som skal overvåge deres hjerterytme, når de sidder i kø.

- Vi vil gerne høre om – og måle på – bilisternes oplevelse af at side i kø, når de kører på deres daglige rute. Det skal give os ny viden om trafikadfærd, som vi håber, vi også kan bruge i forbindelse med afviklingen af trafikken i forbindelse med arrangementer eller vejarbejder, siger Niels Tørsløv.

Projektet kører i fire uger.