Havne-frås breder sig som ringe i vandet

Det er ikke kun på østkysten at kommunale havnemidler er gået til studieture og dyre middage også til ægtefæller - det viser bilag fra Esbjerg Havn.

Det er Jyllands-Posten, som har fået aktindsigt i en række bilag, der viser at Esbjerg Havn i forbindelse med to tre-dages studieture, som havnens ledelse var på i 2011 og 2013, har brugt penge på restaurantsbesøg, barer og dyre overnatninger - også for ægtefæller og kærester. 

I følge avisen sluttede to studieture til henholdsvis Hamborg og Amsterdam med restaurantbesøg aftenen før hjemturen til Danmark, og hvor den samlede regning for middagene blev på 49.336 kr. - betalt af Esbjerg Havn.

Ifølge professor og ph.d. i offentlig administration ved Roskilde Universitet Bent Greve er det i strid med reglerne, at udgifterne for ægtefællernes deltagelse er blevet betalt af havnen.

Borgmester i Esbjerg og nuværende næstformand i havnens bestyrelse, Johnny Søtrup (V), deltog sammen med hustruen på rejsen til Amsterdam.

Her blev der i alt spist og drukket for 21.811 kr., men borgmesteren siger til Jyllands-Posten, at han ikke mener det er ekstravagant eller problematisk, at havneledelsens ægtefæller deltog i turene og restaurantbesøgene på havnens regning.

-Vi behøver ikke at skamme os over det. Det foregår ikke særlig ofte, og vi har en god og sund forretning. I det private erhvervsliv er det almindeligt at lave sådanne ture og på det niveau.

-Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad folk måtte mene om det, siger han til Jyllands-Posten.