TV der bevæger dig

Hjemløse åbner egen genbrugsbutik

Tirsdag fik hjemløse i Esbjergområdet deres egen genbrugsbutik.

Jan Krause Andersen fra Det Alternative Plejehjem i Esbjerg klippede snoren, og dermed var den nye genbrugsbutik for hjemløse åbnet i Sædding Centret i Esbjerg. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Hjemløse i Esbjerg har fået en ny mulighed for at få sig et gratis møbel, når og hvis de er så heldige, at de har fået sig et værelse eller lejlighed. Når de står der, har de sjældent nogle møbler. Dem kan de nu hente i en ny genbrugsforretning for hjemløse og socialt udsatte i Esbjerg-området.  

Vi vil have et sted, hvor de udsatte kan komme og fortælle, hvad de har brug for. Vi vil simpelthen gøre deres liv lidt nemmere

Ingelise Wenzel, formand, Hjemløses Venner, Esbjerg

Det er foreningen Hjemløses Venner i Esbjerg, som har taget initiativet til den nye butik. Den ligger i Sædding Centret. Foreningen hjælper hvert år ca. 160 hjemløse med møbler og den slags til indretning.

- Vi vil have et sted, hvor de udsatte kan komme og fortælle, hvad de har brug for. Vi vil simpelthen gøre deres liv lidt nemmere, siger formand for de Hjemløses Venner i Esbjerg, sognepræst Ingelise Wenzel.

Se et klip fra åbningen af den nye butik her:

00:58

Jan Krause Andersen åbnede de hjemløses nye genbrugsbutik.

Luk video