Hjemmesygeplejen er (næsten) slut i Kolding

Fire sygeplejeklinikker i Kolding Kommune sørger for at hjælpe borgerne. Hjemmeplejen med besøg i borgernes eget hjem er stærkt reduceret.

Lis Ravn Ebbesen: - Vi har kun haft glade borgere på sygeplejeklinikkerne.
Lis Ravn Ebbesen: - Vi har kun haft glade borgere på sygeplejeklinikkerne.

Erfaringerne fra et forsøg med en sygeplejeklinik var så gode, at Kolding Kommune nu stort set har erstattet den sædvanlige hjemmehjælp med sygeplejeklinikker. Det er sket siden 1. februar 2014.

På et år har kommunen sparet 1,6 mill. kr.

Nu kommer hjemmesygeplejersken ikke længere ud til borgene i deres eget hjem. Nu skal borgerne hen på en af de syv sygeplejeklinikker i Kolding, Vamdrup og Christiansfeld.

- Vi har i gennemsnit 70 borgere på sygeplejeklinikkerne om dagen, og regner med at komme op på 90 i løbet af i år. Vi var lidt bekymrede for, hvordan de ældre borgere ville reagere, men vi har heldiigvis kun haft glade borgere, fortæller Lis Ravn Ebbesen, formand for sundhedsudvalget i Kolding Kommune, SF.

Den ene - Låsbyhøj - huser tre klinikker. To med speciale i pleje og behandling af sår og en til undersøgelser og medicinudlevering.

? Vi har gode arbejdsforhold her på klinikkerne. Vi har alle de ting, vi skal bruge og gode stole til patienterne, så vores arbejdsstillinger er i orden. Det giver en bedre kvalitet i behandlingen, fordi vi har bedre faciliteter end den enkelte borgers hjem kan tilbyde, siger sygeplejerske Bettina Baagøe til Lokalavisen, Kolding.

Klinikken på Låsbyhøj bemandes af seks faste sygeplejersker, som i store træk kender alle de patienter, der er tilknyttet klinikken.

Nogle ældre kan ikke selv komme hen på klinikken. Men så er der mulighed for at blive hentet. Og hvis det heller ikke er muligt, så er der dog stadig over 50 sygeplejersker, som kører på hjemmebesøg hos borgere. Så helt væk er hjemmesygeplejen dog ikke.