I Esbjerg glæder de sig over Dongs oliesalg

Dongs oliesalg kan give vitaminindsprøjtning til Nordsøen. Den nye ejer af olie- og gasdivisionen i Nordsøen, Ineos, varsler store investeringer på området.

Dongs salg af olie- og gasdivisionen i Nordsøen begynder nu måske at give pote. Det skriver Finans, Jyllands-Postens erhvervsmedie. 

Efter år med faldende aktivitet kan den danske del af Nordsøen ifølge Finans' kilder se frem til en vitaminindsprøjtning.

quote

Det er positivt - både fordi vi har fået en afklaring, og fordi der kommer en aktør, der satser offensivt på olie og gas

Ole Ingrisch, havnedirektør, Esbjerg Havn

Det sker, efter at selskabet Ineos snuppede divisionen foran blandt andet Mærsk Oil.

En af dem, der glæder sig over den nye ejer, er Esbjergs havnedirektør, Ole Ingrisch.

- Det er positivt - både fordi vi har fået en afklaring, og fordi der kommer en aktør, der satser offensivt på olie og gas, skriver han i en mail til Finans.

Størstedelen af den danske offshoreaktivitet udspringer fra Esbjergs havn. Havnen har de seneste år været ramt af lave oliepriser og et faldende aktivitetsniveau.

Antallet af medarbejdere i byens olieindustri er ifølge Esbjerg Erhvervsudvikling faldet fra 11.500 i 2014, hvor olieprisen blev halveret, til 9500 året efter.

quote

Vi er utrolig spændte på, hvad det medfører

Steen Brødbæk, administrerende direktør, Semco Maritime, Esbjerg

Steen Brødbæk har som administrerende direktør i Semco Maritime, der er baseret i Esbjerg og er en af de største danske leverandører til olieindustrien, sagt farvel til mere end 400 medarbejdere siden 2014.

Han fortæller, at det eneste projekt, der er på vej i den danske del af Nordsøen, er genopretningen af gasfeltet Tyra.

- Det er det næste store projekt og det eneste, der er meldt ud i øjeblikket, siger Brødbæk.

Han glæder sig over, at den nye ejer af Dongs olie- og gasdivision har signaleret, at man er klar til at investere.

- Det er altid spændende, når en ny aktør kommer ind i den danske sektor. Det kan kun være for at udvikle det område, man har fået fat i. Vi er utrolig spændte på, hvad det medfører, siger han til Finans.