Ingen ny cheftræner før weekenden

Esbjerg fyrede mandag morgen Niels Frederiksen som cheftræner i superligaklubben i fodbold, men afløseren står langt fra klar til at blive præsenteret.

Esbjerg forventer ikke at have en ny cheftræner på plads før weekendens kamp i Farum mod FC Nordsjælland.

- Jeg kan ikke sætte tid på, hvornår vi har en ny cheftræner. Det eneste, jeg kan sige, er, at der ikke er en på vej. Det siger Niels Erik Søndergaard, der er medlem af Esbjergs sportslige udvalg og tidligere havde titlen som sportsdirektør i klubben.

- Michael Pedersen og Lars Lungi Sørensen står i spidsen nu, og det gør de helt sikkert også i vores næste superligakamp, siger Niels Erik Søndergaard til Ritzau.

Trænerduoen var begge assistenter for Niels Frederiksen, så der er tale om en midlertidig, intern forfremmelse, når Esbjerg søndag møder FC Nordsjælland i Farum.

Efter Esbjergs 0-4-nederlag søndag til Sønderjyske var Niels Erik Søndergaard ude og melde om opbakning til cheftræner Niels Frederiksen. Et efterfølgende bestyrelsesmøde beseglede dog cheftrænerens skæbne.

- Hvad ændrer sig over natten? Det øjebliksbillede, som jeg står med lige efter kampen, der er Niels Frederiksen i min verden cheftræner. Der bliver efterfølgende afholdt et bestyrelsesmøde, hvor der bliver taget en beslutning om, at vi ophæver samarbejdet.

- Det er ene og alene resultaterne. Derudover er det direktør Søren Poulsen, som udtaler sig om ophøret af samarbejdet med Niels, siger Søndergaard.

Esbjerg har gennem de seneste to år solgt profiler som Martin Braithwaite, Ankersen-brødrene, Eddi Gomes, Martin Pusic og Jonas Knudsen. Erstatningerne har ikke kunnet levere på samme niveau for Esbjerg.

Spørgsmål: Har Niels Frederiksen fået optimale betingelser for at præstere?

- Det er altid en diskussion, som man kan tage. Vi vedstår, der er forsvundet mange profiler fra vores hold - også flere end normalt - men at vi ikke har investeret i produktet, er ikke helt rigtigt, men man kan diskutere, om vi har investeret nok og i de rigtige typer. Det er der ikke en facitliste på.

- Faktum er, at vi står med en trup, vi ikke har fået det optimale ud af i forhold til det potentiale, der er i den. Der er ikke nogen mirakler i det her, men vi skal få den eksisterende trup til at rykke sammen, præstere og levere en indsats.

- Der kommer ikke nogen udefra, som skal redde det her i nuet. Det er os omkring klubben, der skal få det til at blive limet sammen, så vi præsterer. Det har vi også vist tidligere med den her trup, hvor resultaterne har været ganske fornuftige, selv om der har været udsving, siger Niels Erik Søndergaard.