TV der bevæger dig

Kostbar tidlig julegave til Sydvestjysk Sygehus

Det er ikke alle, der får store julegaver - og slet ikke i utide og til en værdi af 20 millioner kroner.

Årets julegave til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg var smukt pakket ind i lyserødt "papir". Foto: Tais Tullin, TV SYD

Store kraner sørgede tirsdag formiddag for at en længe ønske tidlig julegave kom godt på plads hos radiologisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. 

00:18

Store kraner sørgede tirsdag formiddag for at en længe ønske tidlig julegave kom godt på plads hos radiologisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Foto: Tais Tullin, TV SYD

Luk video

To nye MR-scannere hver til en pris på godt 10 millioner kroner skal fremover sørge for, at der kan scannes på afdelingen klokken 7 til  22 hver eneste dag. Det er Region Syddanmark, der betaler for udskiftningen af de hidtil brugte scannere, der er udslidte.

På Sydvestjysk sygehus bliver der hvert år foretaget godt 13.000 scanninger 

Hvad er MR-scanning?

MR står for magnetisk resonans og er en teknik, der har været anvendt i Danmark siden slutningen af firserne. Teknikken er baseret på anvendelse af magnetfelter og radiobølger.
 
Man foretager undersøgelser for en lang række sygdomme i en MR-scanner, både hovedet og kroppen – neurologiske lidelser, blodpropper i hjernen, kræft og diverse sygdomme i muskler, led, rygsøjle, organer, tarme og nyrer.
 
MR-scanneren bruges både til hovedet og til kroppen. Den kan bruges til at lave undersøgelser af både hjernen og rygsøjlen, maven eller forskellige led.