Nabo oplevede kun få støjgener, men glæder sig over rocker-exit

Tirsdag eftermiddag meldte Esbjerg Kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi ud, at rockergruppen Satudarah ikke må bruge deres klubhus i Sædding ved Esbjerg.

Opdatering 31. marts: En kildes navn er fjernet fra artiklen.

- Vi ønsker ikke, at kriminelle rocker- og bandegrupperinger slår sig ned i vores kommune. 

Sådan skrev borgmester Jesper Frost Rasmussen i en pressemeddelelse i går. 

Klubbens medlemmer må ikke længere opholde sig på Brolæggervej 12 i Esbjerg. Det sker ved hjælp af Samlingstedsloven fra 2017 og i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Det skaber utryghed og generer naboerne og lokalbefolkningen. Der ligger en skole 100 meter herfra, og det kan vi simpelthen ikke acceptere. Derfor gør vi, hvad vi kan for at forfølge dem, siger borgmester i Esbjerg, Jesper Frost Rasmussen (V). 

Den rigtige afgørelse

Flemming Nørskov var indtil i går nabo til rockergruppen Satudarah. Trods få støjgener mener virksomhedsejeren, at det er den rigtige afgørelse kommunen har truffet. Han har en enkelt gang oplevet, at en kvinde fra rockerborgen kravlede ind gennem vinduet på hans bygning.

- Jeg synes, at de skal være et sted, hvor de hører til sammen med foreningslivet. Det her område er tiltænkt erhvervsaktive. Jeg ville have det bedre med, hvis der lå en autolakerer, som der har gjort tidligere, siger Flemming Nørskov. 

Rockergruppen Satudarah, der oprindeligt kommer fra Holland, flyttede ind i lokalerne på Brolæggervej 12 i april sidste år.
Rockergruppen Satudarah, der oprindeligt kommer fra Holland, flyttede ind i lokalerne på Brolæggervej 12 i april sidste år.
Foto: Hans Lausten, TV SYD

Han forklarer, at der også ligger private boliger i området udover erhverv.

- Jeg er ikke særlig tryg ved det, når jeg har nogle af de unge mennesker alene på arbejde, som de er i weekenden, fortæller han. 

Også hos en mor med et barn på Markusskolen, der ligger 100 meter fra det nu tidligere rockerklubhus, er det gode nyheder. 

- Det er dejligt. Det kan da ikke undgås at være bekymret, når man bor i området og har børn, der går på en skole lige her ved siden af. Både min mand og jeg har talt med børnenes venner og medarbejdere om, at det var lige lidt for spændende at have det i sit nærmiljø, udtaler kvinden, der ønsker at være anonym. 

Vil forlænge forbuddet

Forbuddet gælder i første omgang tre måneder. Men både Esbjerg kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi vil sikre, at rockerklubben ikke vender tilbage.

- Vi agter at bekæmpe dem med lovgivningen og bandepakkerne, som politikerne har stillet til vores rådighed. Vi ønsker ikke deres tilstedeværelse. Det er sådan set ligegyldigt, om det er her eller andre steder i politikredsen, siger politiinspektør i Syd- og Sønderjyllands Politi, Henrik Thrane Jensen til TV SYD.

Rockergruppen, der oprindeligt kommer fra Holland, flyttede ind i lokalerne i april sidste år. Det blev derfor ikke til mere end et år i Esbjerg for gruppen.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) har udtalt til DR, at det undersøges, om det er muligt at forbyde rockergrupperingen Satudarah i Danmark. Satudarah er allerede forbudt i Holland og Tyskland. 

- De udgør en alvorlig fare og alvorlig trussel for samfundet og for danskerne. Derfor vil vi bruge alle tænkelige midler, vi kan, inden for grundlovens rammer, siger han.