Pris til Dronningen?

Café og restaurant Dronning Louise i Esbjerg er nomineret til den prestigefyldte CSR-pris for at være en arbejdsplads, der tager store sociale hensyn

Phung Ram Maran er i gang med at bære nogle skabe op på loftet. I mens er Fkadu Tefamael gået i gang med støvsugeren nedenunder i baren.

De er to af de ansatte på Dronning Louise på Torvet i Esbjerg Midtby.

Restauranten/cafeen har i årevis markeret sig som en meget rummelig arbejdsplads. Rummelig overfor socialt svage, fysisk svage, psykisk syge og nu syrisk flygtninge. De kommer som regel i virksomhedspraktik her for at få en slags førstehjælps-kursus i det danske arbejdsmarked inklusiv det danske sprog og den til tider specielle danske kultur.

- En af de helt store udfordringer for mange udlændinge er sproget, men man kan komme meget langt ved at pege og vise, hvad man mener, de skal gøre, siger daglig leder Lis Ladegaard Jacobsen til TV SYD.

De ialt 85 ansatte kommer fra 18 forskellige nationaliteter. En på mange måder broget flok.  

En simpel metode til at lære dansk - og til at få kollegial sammenhold og selvsikkerhed - er to tidspunkter af dagen. Alle samles til morgenmad og til frokost. Her snakkes det kun dansk.

Daglig leder Lis Ladegaard Jacobsen har 85 ansatte med 18 forskellige nationaliteter hos sig.
Daglig leder Lis Ladegaard Jacobsen har 85 ansatte med 18 forskellige nationaliteter hos sig.

- Det er med til at give alle en følelse af, at vi er en stor familie her. Og at her kan vi være åbne og ærlige overfor hinanden, siger Lis Ladegaard Jacobsen.

Hun blev uddannet mentor i 2009. Herefter satte hun og ejeren Jacob Rand Jensen det hele mere og mere i system for at gøre det rigtige både for de, der kommer i praktik og de ansatte. Sidste år vandt "Dronningen" en loakl pris for Årets mest rummelige virksomhed. I år er den nomineret på landsplan til at vinde den fornemme CSR-prisen.

- Vi må da indrømme, at der er gået lidt sport i det, så vi har virkelig lagt os i selen for at vinde i år. Sådan en pris vil være et stort skulderklap til os for vores arbejde, siger Lis Ladegaard Jacobsen.

Spændingen bliver udløst i morgen onsdag aften i Vejle.

 

Begrundelsen for nomineringen:

Restaurant Dronning Louise er længe blevet bemærket for deres flotte arbejde med at indsluse nogle af samfundets mestudsatte grupper. Juryen har i år særligt lagt vægt på, at virksomheden – siden deres nominering til sidste års CSR People Prize – har formået at tage deres sociale ansvar et skridt videre. I samme nytænkende stil, har restauranten igangsatindslusningsinitiativer for syriske flygtninge, og tænker nu også social ansvarlighed ind i deres valg af underleverandører.

 

CSR – Corporate Social Rensponsability - Virksomheders sociale ansvar

CSR-virksomheder handler globalt og samfundsmæssigt ansvarligt, for eksempel ved at tage hensyn til menneskerettigheder, sociale vilkår, arbejdsforhold, miljø, klima med mere.