TV der bevæger dig

Rocker-opgør skal stoppes nu

Det ulmende rockeropgør i Esbjerg skal stoppes med alle midler stoppes, før det eskalerer, fastslår formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF) over for JydskeVestkysten onsdag.

02:31

Politiet bevogtede retten under Grundlovsforhøret tirsdag.

1 af 2

Skaarup vil bringe den aktuelle rockersituation op i udvalget for at få klarhed over, om Syd- og Sønderjyllands Politi nu-og-her har tilstrækkelige ressourcer til at sætte hårdt ind mod rockerne.

- Det nye og kritiske er, at det ser ud til at være Bandidos og Hells Angels, som slås, og det giver mindelser om den gamle rockerkrig. Hvis den blusser op, er det en meget stor mundfuld for politikredsen. Det er meget vigtigt, at vi får stoppet dette her i opløbet, ellers risikerer vi, at det spreder sig til resten af landet, forklarer Peter Skaarup.

Med de seneste måneders rockeroptrapning i det sydjyske, hvor tyske Bandidos-rockere har etableret sig i Padborg, og Hells Angels er rykket ind med en officiel afdeling i Esbjerg, kan Syd- og Sønderjyllands Politi også komme i fokus, når politikerne til efteråret skal forhandle om en aftale på plads om politiets økonomi.

Politisk enighed

Sydjyske folketingspolitikere på begge fløje mener, at den lokale politikreds skal tilføres flere ressourcer, hvis rockeropgøret fortsætter.

- De par episoder, der har været på det seneste, synes jeg ikke, er nok til, at vi skal tage hele politiets økonomi op til revision. Men det er klart, at hvis det fortsætter og kræver en længerevarende politiindsats, bliver vi nødt til at se på, om politikredsen har mandskabet til at klare det, siger de konservatives finansordfører Mike Legarth.

Socialdemokraternes Benny Engelbrecht er enig:

- Jeg er helt tryg ved politiets indsats, men situationen betyder, at der skal bruges store ressourcer på rockerne, og det går jo ud over noget andet.

Varetægtsfængslinger

Seks personer med tilknytning til rockermiljøet blev tirsdag aften varetægtsfængslet i fire uger efter optøjerne i Esbjerg mandag aften.

Sigtelserne lyder på drabsforsøg, vold og overtrædelse af våbenloven. Ingen af personerne kærede varetægtsfængslingen.