TV der bevæger dig

Se billederne: Leon Walker fik en vild ide - at kitesurfe på den oversvømmede eng

Selvom mange mennesker omkring Ribe i disse timer er bekymrede for de store mængder vand, som kommer, så kan en oversvømmet Hovedeng altså godt bruges til fornøjelse.

Leon Walker kitesurfer på den oversvømmede Hovedeng ved Ribe. Foto: Natasja van Klink

Foto: Privat

Leon Walker kitesurfer på Hovedengen ved Ribe. Foto: Privat

Foto: Privat

1 af 4

Fredag eftermiddag tog Leon Walker sig en tur med sit kiteboard på den oversvømmede Hovedeng lige foran Ribe by.

Leon Walker er newzealænder og bor i Ribe, hvor han arbejder som sælger.

I fritiden dyrker han sin passion for yoga og kitesurfing. Normalt tager han til vestkysten - især til Hjerting og til Rømø - for at dyrke sin sport. Men den oversvømmede Hovedeng og fredagens blæst fik ham på andre tanker:

- Jeg tænkte, man måske kunne tage en surftur på vandet. Jeg havde faktisk tænkt på det i et par dage, nu vandet stod så højt, fortæller Leon Walker til TV SYD. 

Læs også Følg med: Her volder vejret stadig problemer – og her står beredskaberne standby

Normalt er Hovedengen en tør græseng, som bliver brugt til at holde koncerter og markedsdage på for ripenserne, men under gårsdagens blæsende og våde vejr, så var det nu for Leon Walker og hans kiteboard. 

- Da blæsten kom fredag, var det nu. Og det var sjovt at surfe der, og vandet var faktisk langt dybere, end jeg troede - mere end en halv meter - men vinden var ikke helt så god, som jeg havde håbet, da den kom over bygninger og marker, for så kommer den som hårde stød, fortæller Leon Walker og fortsætter: 

- Men det blev da til et par ture frem og tilbage.

Mere vejr