TV der bevæger dig

Stenkast fra vejbro: Mange er afhørt men ingen opklaring i sigte

En uge efter stenkast fra vejbro ved Bramming er status, at mange mennesker er blevet afhørt. Nogen ved helt nøjagtig, hvem der har kastet de sten - men politiet er ikke kommet nærmere en opklaring, siger efterforskningsleder til TV SYD.

Søren Bjarne Holm fra Billund blev ramt af stenkast i sin taxa, da han var på arbejde natten til fredag i sidste uge. Foto: Kim Gram

Foto: Hans Lausten, TV SYD

00:26

Nogen ved helt nøjagtig, hvem der har kastet de sten - men politiet er ikke kommet nærmere en opklaring, siger efterforskningsleder Bent Thuesen til TV SYD.

1 af 3

Det er nu en uge siden, at der blev kastet efter tre biler fra en bro, der fører Kjærgårdsvej over Varde Hovedvej mellem Bramming og Gredstedbro.

Syd- og Sønderjyllands Politi satte sidste fredag en stor styrke ind i efterforskningen af stenkastene i håb om hurtigt at afsløre, hvem der stod bag. Politiet vurderer, at der er tale om handlinger, der vil udløse sigtelser efter straffelovens alvorlige paragraffer om enten forsøg på manddrab eller ved grov kådhed at sætte andre menneskers liv i fare.

-Status er, at vi har afhørt en meget stor personkreds - men vi er ikke kommet nærmere afsløringen af en gerningsmand, oplyser vicepolitiinspektør Bent Thuesen, der leder efterforskningen, til TV SYD. 

- Jeg er ikke i tvivl om, at der er nogen, der helt nøjagtig ved, hvem der har kastet de sten - og jeg opfordrer indtrængende til at gå til politiet med den viden, så vi kan få genskabt trygheden ved at færdes på vejene, siger vicepolitiinspektør Bent Thuesen til TV SYD.

00:26

Efterforskningsleder: - Jeg er ikke i tvivl om, at der er nogen, der helt nøjagtig ved, hvem der har kastet de sten.

Luk video

 

Den første anmeldelse kom klokken 23.52 torsdag i sidste uge, og derefter indløb de to næste med ti minutters mellemrum. Den første anmeldelse kom fra en bilist, der med nød og næppe undgik at blive ramt, da stenen ramte lige foran bilen. De næste to bilister fik smadret henholdsvis en forlygte og buler i kølerhjelmen.

Den første anmeldelse kom klokken 23.52 torsdag i sidste uge, og derefter indløb de to næste med ti minutters mellemrum.

Stenene, der blev kastet fra broen, er omkring 20-25 centimeter i diameter og er natursten. De tre sten vejer mellem 2,5 og 4,5 kilo.

Netop stenene håber politiet kan bringe dem nærmere opklaringen.

 De tre sten vejer mellem 2,5 og 4,5 kilo. Foto: Hans Lausten, TV SYD

- Vi venter på svar på undersøgelser efter DNA-spor på stenene. Vi håber på, at det kan give os det gennembrud, som vi arbejder så hårdt på, siger vicepolitiinspektør Bent Thuesen.

Læs også Søren blev ramt af stenkast fra bro: Det er skræmmende!