TV der bevæger dig

Stormen Dagmar på vej

En fyrig dame ventes at gøre sin entre over Danmark fredag. Men stormen, som DMI har valgt at kalde Dagmar, ventes dog ikke at blive så voldsom som først forventet.

Kraftigt blæsevejr på vej

Den seneste vejrudsigt fredag morgen lyder på frisk vind til kuling fra sydvest. Ved Vestkysten og Vadehavet op til hård kuling.

I løbet af formiddagen opklaring vestfra med byger, og op til hård- eller stormende kuling omkring vest med vindstød af stormstyrke, i Vestjylland og Vadehavet en overgang måske vindstød op til orkanstyrke.

DMI har varslet storme både fredag og lørdag.

-Den første storm, der kommer i fredagsdøgnet, er hurtig og hidsig. Den storm, som rammer lørdag, dækker et større areal og er mere langvarig, men kommer ikke helt op på de samme vindstyrker, siger Frank Nielsen, vagtchef ved DMI.

-Den første storm har fået et navnet Dagmar, fordi den kommer op på en middelvind på 25 meter i sekundet ved Vestkysten fredag eftermiddag, siger han.

Ved Esbjerg Havn forventes der højvande kl. 12.00. Syd og Sønderjyllands Politi opfordrer for en sikkerheds skyld bilisterne til ikke at parkere i havneområdet fredag.

link

Mere vejr