Stort boom i antallet af lærerstuderende i Syddanmark

På landsplan kommer der færre studerende på læreruddannelsen, men på UC SYD oplever de det modsatte. De har optaget 18 procent flere lærerstuderende i år end sidste år.

266 nye lærerstuderende starter i år på læreruddannelsen på UC SYD.

Det er 40 studerende mere end sidste år, og det skal ses i lyset af, at antallet af lærerstuderende er faldet på landsplan. Og det er ikke den eneste gode nyhed for UC SYD. Langt flere studerende har også ønsket lige præcis deres uddannelse som deres 1. prioritet.

quote

Vi bidrager til at løse den mangel på lærere, som der er udsigt til

Alexander von Oettingen, Prorektor, UC SYD

- Det er en særdeles positiv udvikling for os som uddannelsesinstitution, men med en profession, som skriger på arbejdskraft og vil gøre det i en del år fremover, er det også en udvikling, som vi som samfund skal være ekstra glade for. Vi bidrager til at løse den mangel på lærere, som der er udsigt til, siger Alexander von Oettingen, der er prorektor på UC SYD.

UC SYD tilbyder uddannelsen Esbjerg og Haderslev, og prorektoren tror på, at skolens forskellige tilbud på uddannelsen er en del af forklaringen på successen.

Det samlede optag for UC SYD er i år på 1894 studerende, mens det sidste år var 1874 – altså en lille samlet fremgang på godt 1 procent.