Svage ledige skal slippe for jobsamtaler

Svage ledige skal slippe for at komme til samtale på det lokale Jobcenter.

Københavns Kommune har indført, at de svageste ledige ikke skal tvinges til jobsamtaler, og Esbjerg Kommune vil nu indføre et lignende system. De ledige skal i stedet tilbydes en samtale i socialforvaltningen.

- De svageste ledige som for eksempel misbrugere eller hjemløse er ofte så langt væk fra arbejdsmarkedet, at de er nødt til at få løst deres primære problemer, før det giver mening at tale om at komme i arbejde, siger formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg, Henrik Vallø (K). Han støttes af næstformand Jesper Frost Rasmussen (V).

Handicappede undtages

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har kritiseret politikken over for de svageste ledige i København, men de to Esbjerg-politikere er klar til at trodse ministeren.

- Når man er så langt væk fra arbejdsmarkedet som mange af disse borgere er, kan de kommunale midler udnyttes bedre ved at hjælpe borgerne med at få løst deres primære problemer, før der fokuseres på beskæftigelse, siger de.

De københavnske lokalpolitikere har sat fysisk handicappede i samme gruppe som psykisk syge og misbrugere.

- Det vil ikke blive tilfældet i en Esbjerg-model, da vi har mange eksempler på, at handicappede borgere kommer i beskæftigelse via indsatsen på Jobcentret, siger Henrik Vallø.