Team Esbjerg tabte knebent

Der var drama og spænding lige til det sidste i Ribe Fritidscenter, da Team Esbjerg tabte 27-28 hjemme til Viborg i kvindernes slutspil.

Viborg er dermed meget tæt på at komme i DM-finalen.

Det var dog med nød og næppe, at Viborg hentede alle tre point, for esbjergenserne ydede flot modstand.

Men Viborgs nye trænerduo bestående af træner Mette Klit og assistenttræner Heidi Astrup fik sejren og dermed den bedst tænkelige begyndelse som nyt chefmakkerpar.

Trænerrokaden skete for blot ni dage siden, da Viborg fyrede Jakob Vestergaard som træner, efter det kom frem, at han til sommer skal være ny træner for Aalborgs håndboldherrer.

Fyringen skete dagen efter et stort nederlag til FC Midtjylland, som havde sat Viborg under pres inden onsdagens udeopgør mod Team Esbjerg. For som forsvarende mester er kravet i Viborg, at holdet skal i DM-finalen.

Det er meget tæt på at gå i opfyldelse nu, hvor Viborg har fem point efter tre kampe, tre point mere end FC Midtjylland, som er det eneste hold, der nu kan forhindre Viborg i at komme i DM-finalen.

Det kunne Team Esbjerg også have gjort med en sejr, men det blev ved lige ved og næsten. Hjemmeholdet var bagud med seks mål flere gange i første halvleg, men fik reduceret til 12-15 inden pausen.

Det bragte spænding ind i opgøret i anden halvleg, hvor Team Esbjerg i løbet af få minutter flot fik udlignet Viborgs føring

Holdene fulgtes derefter ad indtil få minutter før tid, men Viborg-spillerne viste deres store rutine i slutminutterne, hvor de holdt fast i en meget spinkel føring.