TV der bevæger dig

Groucho Marx skal hjælpe lånerne

Nordby Bibliotek har hyret overbibliotekar Oda fra Riga og film-komikeren Groucho Marx til at lære lånerne at betjene to ny udlånsmaskiner i det ombyggede bibliotek.

Groucho Marx skal lære lånene på Fanø at bruge moderne teknik.

Oda fra Riga har medbragt maskinerne fra den sovjetiske storhedstid i Riga....

1 af 2

Alle bøger er forsynet med chips - og de to udlånsmaskiner kan lånerne bruge hele tiden - også når der ikke er personale til stede.

- Overbibliotekar Oda fra Riga vil på en meget positiv, sød og venlig måde lære alle vores lånere, hvordan udlånsmaskinerne fungerer, fortæller bibliotekar og afdelingsleder på folkebiblioteket, Bo Knudsen, med et glimt i øjet.

50 år i Rigas biblioteksvæsen

Han kan oplyse, at Oda er født i USSR, har arbejdet 50 år i Rigas biblioteksvæsen og derfor har det bedste med sig fra sin lange tid bag jerntæppet. Faktisk er udlånsmaskinerne nogle, hun har bevaret fra den sovjetiske storhedstid og nu har medbragt til Fanø.

Og Groucho Marx er ekspert i alting og som sådan også den rette til at give Fanøs borgere den dybere forståelse for udlånsmaskinernes indre liv og personlighed.

springer generation over

De to figurer vil optræde på biblioteket fra næste fredag og et par uger frem.

Biblioteket flyttede i efteråret til Nordby skole. Biblioteket har io dag åbent frem til kl. 20, hvor skolens pedel lukker og slukker.

De nye automater betyder, at Nordby Bibliotek springer en generation over. Lånerne er hidtil blevet betjent ved en skranke. Men nu er det den indbyggede chip, der afgiver oplysninger ved udlån. Biblioteket springer dermed stregkodelæseren - som kendes fra de fleste biblioteker i dag - over.